Сърбия получи поредна доставка на оръжие от своя съюзник Русия

...
Сърбия получи поредна доставка на оръжие от своя съюзник Русия
Коментари Харесай

Сърбия получи поредна доставка на оръжия от Русия въпреки санкциите срещу Москва

Сърбия получи поредна доставка на оръжие от своя съдружник Русия макар интернационалните наказания против Москва поради нашествието в Украйна, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сръбският президент Александър Вучич показа през днешния ден съветска антидронова система за електронно заглушаване, позната като „ Репелент “ (Repellent), за която наскоро сподели, че е „ в ръцете ни “.

Той изнесе тирада в сръбския град Ниш по случай Националния празник на Сърбия, който се отбелязва на следващия ден.

„ Това е Репелент. Не е толкоз мощен колкото Красуха, само че е отличен “, сподели Вучич, говорейки за съветската военна електронна система.

Пратката е пристигнала в Сърбия преди няколко месеца, макар че въздушното пространство на страната е съвсем изцяло заобиколено от страни членки на НАТО, които са приели глобите против Русия, отбелязва АП.

Сърбия е единствената европейска страна, която отхвърля да се съобрази със глобите на Европейския съюз след съветската инвазия в Украйна преди две години. Сърбия е и единствената страна, която продължава да подписва съглашения за съдействие с Москва. Пред страната е сложено изискването да вкара наказания против Русия, в случай че желае да се причисли към Европейски Съюз.

Повечето от последните попълнения в оръжията на сръбската войска идват от Русия. Материали идват и от Китай, както и от някои европейски производители.

Повечето от речите на Вучич по отношение на евентуални закани за Сърбия са ориентирани към Косово – някогашна сръбска провинция, която разгласи самостоятелност през 2008 година откакто НАТО сложи завършек на войната в Косово през 1999 година

„ Ако някой нападне Сърбия, както се случи през 1999 година, механически той няма да може да го направи по същия метод “, сподели Вучич. „ Ще би трябвало да нападне извън, от разстояние, от Адриатическо или Средиземно море, с крилати ракети “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР