Сърбия е започнала строителството на своя участък от Турски поток

...
Сърбия е започнала строителството на своя участък от Турски поток
Коментари Харесай

ТАСС: Белград е започнал строителството по Турски поток без да изчака България

Сърбия е почнала строителството на своя сектор от " Турски поток " без да изчака довършването на работата по българския сектор. Това е декларирал първият вицеприемир и министър на външните работи Ивица Дачич по време на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров в Москва, съобщи ТАСС.
" Няма да чакаме да бъде издигнат българският сектор. Вече започнахме работа по строителството на сръбския сектор от " Турски поток ", сподели Дачич.
По-рано министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че разрешението за започването на строителството на сръбския сектор от " Турски поток " ще бъде издадено до края на април, а дейностите ще стартират скоро.
Сръбската енергийна компания утвърди строителството на сръбския сектор и възнамерява то да стартира през април. С реализирането на план от границата на България до границата с Унгария е ангажирано взаимно дружество на " Газпром " и " Сърбиягаз " - Gastrans d.o.o. Novi Sad.
По-рано генералният шеф на компанията " Сърбиягаз " Душан Баятович означи, че сръбската страна е подготвена да стартира строителството на сектора от " Турски поток " от границата на България до тази на Унгария в края на март - началото на април. Строителството би трябвало да завърши до 15 декември. Сръбският сектор ще стартира да доставя газ до края на април 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР