Сърбия е подготвила дигитални сертификати за ваксинацията, които ще позволят

...
Сърбия е подготвила дигитални сертификати за ваксинацията, които ще позволят
Коментари Харесай

Сърбия е готова с дигитални сертификати за ваксинираните

Сърбия е подготвила цифрови документи за имунизацията, които ще разрешат по-лесно придвижване и пътешестване отвън страната, заяви министърът на търговията, туризма и телекомуникациите Татяна Матич за сръбската държавна телевизия РТС. Тя разясни, че цифровият документ не е Коронавирус паспорт, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е различен тип документ. Европейски Съюз се отхвърли от другия вид, тъй като той би съдържал и номера на паспорта, някои данни, на които мястото им не е в него. Дигиталният документ демонстрира по кое време сте имунизирани или преболедували, или сте си създали PCR тест и сте отрицателни ", сподели Татяна Матич. По думите й до една седмица Европейски Съюз ще даде по-точна информация за типа и метода на издаване на цифровите документи.

Един от разновидностите е цифровият документ да бъде едно от приложенията в мобилните телефони, само че има няколко варианти, добави министърът. Мисля, че е доста значимо нашите жители да схванат, че ключът към свободното придвижване и пътешестване е всеобщата и бърза имунизация, сподели тя. Сърбия ще може да възвърне туристическия си бранш едвам след три години, когато ще се върне на рекордното равнище от 2019 година, уточни министър Матич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР