Сърбия е на трето място в Европа и на шесто

...
Сърбия е на трето място в Европа и на шесто
Коментари Харесай

Сърбия е на трето място в Европа и на шесто в света по брой на ваксинираните граждани

Сърбия е на трето място в Европа и на шесто в света по брой на имунизираните жители на 100 души, твърди вестник " Новости ", като се базира на данни на Оксфордския университет от 23 януари. Преди Сърбия в Европа са единствено Англия и Малта. В страната е позволено използването на имунизацията на Пфайзер/Бионтех, на съветската " Спутник V " и на китайската на " Синофарм ".

Вестниците демонстрират фотографии на километрични опашки пред Белградския панаир, където има пунктове за имунизиране срещу ковид с китайската ваксина на " Синофарм ". Сред тях има жители, пристигнали без да получат покана за имунизация и които чакат по няколко часа. По данни на сръбската държавна телевизия до нощес над 200 хиляди жители в Сърбия са се ваксинирали срещу ковид.

Министърът на опазването на здравето Златибор Лончар заяви, че е известно кой е нулевият пациент с новия вид на ковид в Сърбия - 62-годишна жена, пристигнала от Лондон, която евентуално се е заразила в самолета. Контактите ѝ са изолирани, оповестява още " Новости ".

Вестник " Данас " добавя, че по думите на Лончар Сърбия в този момент има разполагаем над половин милион дози ваксина срещу ковид и чака да получи още повече. " Сърбия е с минимален % инфектирани в района и минимален брой умряли на милион жители/.../ Сърбия е единствената страна в Европа, която сред двете талази на болестта построи две лечебни заведения с над 1500 кревати. Над 30 % от заболелите в Сърбия са били приети в болница ", заяви министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на Либералнодемократическата партия Чедомир Йованович наскоро бе изписан от болничното заведение след затруднения от COVID-19, където бе признат за повторно от юни предходната година в доста тежко положение. Той съобщи за ТВ Пинк, че инфекцията е имала съществени последствия за организма му, написа вестник " Блиц ".

Йованович сподели, че макар че е бил доста порядъчен и е спазвал всички ограничения, положението му се е влошило и лекарите са водили 24-часова самоотвержена битка за спасяването му. Министър Лончар, който бе посетител в същото предаване, уточни случая на Йованович като образец за това по какъв начин всичко може да се усложни. Може не просто да прекарвате Коронавирус, всичко може да отиде в разнообразни направления, предизвести той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР