Сърбия е готова да помогне на България да завърши по-бързо

...
Сърбия е готова да помогне на България да завърши по-бързо
Коментари Харесай

Сърбия предлага да ни прати заварчици за "Балкански поток"

Сърбия е подготвена да помогне на България да приключи по-бързо своята част от газопровода, по който ще идва съветски газ по „ Турски поток ”. Това заяви Душан Баятович, директор на „ Сърбиягаз ”. 

Белград даде рамо за строителството на българската част от тръбата - така наречен " Балкански поток ", като предостави техника и заварчици. Баятович увери, че в неговата страна всички подготвителни работи по газовия проект ще приключат най-късно до 1 октомври.

 

Руският президент Владимир Путин преди месеци упрекна София, че съзнателно бави стратегическия план, а Сърбия похвали за енергичната работа по " Турски поток ". Това вкара в режим на обяснения  и оправдания премиера Бойко Борисов, който взе да повтаря, че у нас се строи на пределна скорост и тръбата напредва с по 5 км дневно. Той даже облетя трасето, където се строи, и пусна видео на страницата си във Facebook, с цел да илюстрира думите си и мащабността на начинанието.

 

Шефът на " Сърбиягаз " се похвали, че на сръбска територия към този момент са положени всичките 403 километра тръби и че би трябвало да бъдат приключени нужните блок-станции и измервателни станции, както и три „ изхода ” -  в Чуприя, Белград и Господинци. „ По-рано смятахме, че ще има нова версия на „ Южен поток ” и ето че се появи „ Турски поток ”. Икономическите ползи надвиха над политическите ", коментира Баятович.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР