Сърбите са най-надеждните православни братя на руснаците, двете църкви отстояват

...
Сърбите са най-надеждните православни братя на руснаците, двете църкви отстояват
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: Сърбите са братя, имаме общи позиции и заедно постигаме успехи

Сърбите са най-надеждните православни братя на руснаците, двете църкви отстояват общи позиции, за което Руската православна черква е признателна. Това съобщи Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил при посрещането на сръбския патриарх Порфирий, съобщи БГНЕС.

„ В лицето на Сръбската православна черква (СПЦ) ние постоянно сме имали най-надеждните свои събратя. Заедно на доста православни заседания сме отстоявали нашата обща позиция. И по Божията благосклонност, в случай че сме реализирали някакви триумфи, в тях са взели участие и нашите братя от СПЦ, по тази причина с признателност си спомняме положителните си взаимоотношения “, акцентира патриарх Кирил.

Главата на СПЦ дойде на посещаване в Русия за молитвено изпращане и заравяне на умрелия свещеник Антоний, негов викарий.

Въпреки че повода за визитата в Москва не е радостна, Сръбската черква е признателна на Бога за това посещаване, съобщи на собствен ред патриарх Порфирий: „ За нас, християните, няма гибел - има живот. Знаем, че животът е подарък от Бога, а безконечният живот не е на земята - той е в Царството Божие “.

Покойният Моравски свещеник Антоний беше знак на връзките сред двете Църкви и двата приятелски народа, засвидетелства предстоятелят на Сръбската черква. „ Благодаря ви, че го приехте с обич като наследник, като ваш и наш брат, че в негово лице единството на Руската и Сръбската черква, на съветския и сръбския православен народ беше очевидно за света “, акцентира Порфирий. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР