Сърбинът Новак Джокович спечели турнира по тенис от сериите Мастърс

...
Сърбинът Новак Джокович спечели турнира по тенис от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Джокович обърна Алкарас в драма

Сърбинът Новак Джокович завоюва шампионата по тенис от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. На финала той завоюва против водача в международната класация Карлос Алкарас с 5:7, 7:6, 7:6.

Срещата бе извънредно оспорвана и продължи близо 4 часа, като никой от двамата тенисисти не искаше да се съобщи, само че най-после опитът и борбеният дух на сърбина си споделиха думата и той подвигна купата за трети път в кариерата си.

В 35-гадусовата горещина двамата си размениха по един пробив в 6-ия и 7-ия гейм, а Алкарас взе подаването на противника и в 11-ия, с цел да победи в първия сет.

Във втория испанецът поведе, откакто проби в 3-ия, само че малко по-късно Джокович върна пробива и по този начин се стигна до тайбрек. Там сърбинът завоюва с 9:7.

В третата част двамата още веднъж си размениха по един пробив и отново се стигна до тайбрек, който Джокович завоюва със 7:4, а с това и мача.

При дамите купата взе американката Коко Гоф. На финала седмата сложена в схемата Гоф победи финалистката от „ Ролан Гарос “ Каролина Мухова (Чехия) с 6:3, 6:4 за близо два часа игра.

19-годишната американката завоюва първа купа от шампионат УТА 1000 и взе втори трофей през август след този във Вашингтон и общо трети за сезона.

Така тя стана първата тийнейджърка, която печели три шампионата за един сезон след Бианка Андрееску през 2019 година и първата с пет трофеи в кариерата след Каролине Возняцки през 2009-а.

Гоф е четвъртата американска шампионка в Синсинати, присъединявайки се към Линдзи Дейвънпорт, Серина Уилямс и Мадисън Кийс.

Коко Гоф направи три пробива и два пъти загуби подаването си в първия сет.

Във втората част тя поведе с 5:2, а в осмия гейм сервираше за триумфа, само че пропиля три мачбола и Мухова стигна до пробив.

Все отново американката нямаше проблеми по-късно и в десетия гейм постави завършек на срещата с четвъртата си опция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР