Сърбинът Новак Джокович отново е основен фаворит за титлата при

...
Сърбинът Новак Джокович отново е основен фаворит за титлата при
Коментари Харесай

Бекер: Джокович е големият фаворит на Уимбълдън

Сърбинът Новак Джокович още веднъж е главен любимец за купата при мъжете на " Уимбълдън ", съобщи неговият някогашен треньор и троент победител в шампионата Борис Бекер.

36-годишният Джокович е непобеден в 28 мача на конкуренцията от Големия шлем на трева от 2018 година насам. Той ще търси пета поредна купа и общо осма в идните две седмици от 3 юли.

Ако успее да вземе трофея, той ще изравни върха за всички времена на Маргарет Корт от 24 трофеи от Големия шлем и ще остане в борбата за всичките четири трофеи от Шлема в границите на една календарна година.

" Той към този момент завоюва седем пъти в Лондон, макар че тревата не беше обичаната настилка при започване на кариерата му ", сподели Бекер пред ДПА.

" Но той се научи да играе тенис на трева през годините и количеството трофеи демонстрира, че в този момент " Уимбълдън " е обичаният му шампионат след Откритото състезание на Австралия. Той е доста мощен на " Уимбълдън ", изключително през последните години ", добави немската легенда.

Джокович е печелил Откритото състезание на Австралия 10 пъти, плюс по три пъти на " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати.

55-годишният Бекер победи на " Уимбълдън " през 1985, 1986 и 1989 година. Той беше треньор на Джокович от 2013 до 2016 година./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР