Сърбеж, зачервяване на кожата или мехурчета: това може да е

...
Сърбеж, зачервяване на кожата или мехурчета: това може да е
Коментари Харесай

Отровите около децата ни

Сърбеж, зачервяване на кожата или мехурчета: това може да е симптом за алергична реакция при контакт с избрана повърхнина.
В Европа всеки пети страда от сходна , осведоми Дойче веле. Тя може да бъде породена от ароматни субстанции или консерванти - изотиазолинони, лисмерал или бисфенол А, напомня БГНЕС.
 Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран
Изследване на американски учени потвърждава, че прескачането на утринното похапване усилва повече от два пъти риска от атеросклероза -...
Германската Федерална работа за околна среда е провела проучване, в което са били включени 2500 деца на възраст от 3 до 17 години. Урината им е била изследвана за съществуването на субстанции, получени от разграждането на тези артикули. При съвсем всички от тях са открити субстанции, които работят алергенно или могат да провокират алергии. Това излиза наяве от отговор на немското държавно управление на питане, отправено от Зелената партия.
" Тези субстанции не могат да бъдат избегнати "
Резултатите от това проучване будят паника, признава Марике Колоса-Геринг от Федералната работа по околна среда. " Това значи, че веществата, за които знаем, че въздействат на здравето ни, са толкоз необятно публикувани, че на практика не можем да ги избегнем ", показва тя. Много постоянно у децата и младежите биват откривани даже коктейли от разнообразни химикали, за които не знаем по какъв начин работят в съответната композиция. Във всеки случай е ясно, че мястото им не е в човешкото тяло, акцентира тя.
В тази връзка от немското министерство на стопанската система показват, че производителите на детски играчки са длъжни да се придържат към избрани правила във връзка с употребяваните химикали. Тревожно е, че все пак у съвсем всички деца откриваме следи от такива артикули, показва на собствен ред Колоса-Геринг. Според нея е значимо съществуването на тези химикали, а не тяхното количество, тъй като " те провокират без значение от концентрацията си в организма, а и някои хора са изключително чувствителни ", акцентира експертката. И в случай че кожните обриви могат да се лекуват, по предписание алергиите са нелечими, напомня тя.
 Витанин С: Не вярвайте на тези 6 мита Витанин С: Не вярвайте на тези 6 мита
През по-студените месеци се предлага да се одобряват храни, богати на витамин C, защото укрепва имунната система и по този начин ни пази от б...
Иска се възбрана за избрани химикали
На този декор немските Зелени упорстват за приемането на проект за деяние, който да помогне за по-добрата предварителна защита и отбрана на популацията от нездравословните химикали. Алергенните ароматни субстанции и хромът в детската козметика би трябвало да бъдат неразрешени, както и във всички други бебешки и детски артикули - като материалите за моделиране и декориране, бибероните, гривните за гризане при никнене на зъби и така нататък Зелените упорстват и за това: здравните каси да поемат разноските по медикаментите и препаратите след слагане на диагноза " алергия " и при младежите и възрастните. Засега тези разноски се поемат единствено при дребните деца.
От немското министерство на стопанската система се афишират за разширение на листата със неразрешените или подлежащите на наложително обозначаване върху опаковките ароматни субстанции в детските играчки. Говорителката на Зелените по екологичната политика Бетина Хофман счита за рационално въпросът да бъде контролиран на равнище Европейски Съюз, само че предизвестява, че немското държавно управление не трябва да употребява това като мотив, с цел да бяга от отговорност. Примерът с Франция демонстрира, че са вероятни забрани на нездравословните химикали на национално равнище.
Засега обаче съветът е да внимаваме какво купуваме. И да заобикаляме по опция артикули като освежители за въздух, поучава Марике Колоса-Геринг от Федералната работа по околна среда. Защото в последна сметка става въпрос и за нашето персонално решение като консуматори.
 6 изгоди за здравето от потреблението на тиква 6 изгоди за здравето от потреблението на тиква
Тиквата, която нормално се появява по пазарите през ноември-декември и виждаме най-много като десерт, е лека и питателна храна. Тикват...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР