Сараево. Новоназначеният посланик на САЩ в Босна и Херцеговина Ерик

...
Сараево. Новоназначеният посланик на САЩ в Босна и Херцеговина Ерик
Коментари Харесай

A1 On : Новият посланик на САЩ в Босна и Херцеговина пристигна в Сараево

Сараево. Новоназначеният дипломат на Съединени американски щати в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън дойде в Сараево, предава македонската електронна медия A1 On .
Нелсън поема функционалностите от към този момент някогашния началник на американската задача в страната Морин Кормак. Преди идването си в Сараево, Нелсън увери жителите на балканската страна, че ще се радва да се запознае с историята, културата и разнообразието й, само че и да чуе на какво бъдеще ще се радват жителите й.
Съгласно думите му, Съединени американски щати ще продължат да поддържат хората, които работят за построяването на по-просперираща страна, в която върховенството на закона и ефикасното държавно управление обслужват всички жители на Босна и Херцеговина.
Нелсън е кариерен посланик, който е в сектора от 1980 година насам. Преди това той е бил изпълнителен секретар и шеф на секретариат в Държавния департамент на Съединени американски щати.
По време на чуване в Комисията по външни връзки на Сената през октомври 2018 година Нелсън съобщи, че Вашингтон ще резервира твърдата си поддръжка за териториалната целокупност на Босна и Херцегивуна и ще се опита да способства за напредъка на страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР