Сър Ричард Брансън отхвърли покана от правителството на Сингапур да

...
Сър Ричард Брансън отхвърли покана от правителството на Сингапур да
Коментари Харесай

Сър Ричард Брансън отказа покана за телевизионен дебат за смъртната присъда в Сингапур

Сър Ричард Брансън отхвърли покана от държавното управление на Сингапур да взе участие в ефирен спор за метода на страната към опиатите и смъртната присъда.

Той беше поканен да взе участие в полемика с министъра на правораздаването и вътрешните работи К. Шанмугам.

Британският милиардер сподели, че е срещу смъртното наказване в Сингапур за закононарушения като контрабандата на опиати.

Той приказва за изтезанието на наркотрафиканта Нагаентран К. Дхармалингам.

В отворено писмо, оповестено в неговия блог, Брансън сподели, че телевизионните диспути " постоянно са изложени на риск от приоритизиране на личностите пред проблемите. Не могат да създадат никаква услуга на сложността на смъртната присъда ".

Той също по този начин прикани държавното управление на островната страна да се ангажира с “конструктивен, дълготраен разговор, включващ голям брой заинтригувани страни и същински ангажимент за бистрота и доказателства ”, с цел да откри метод за унищожаване на смъртното наказване.

По-рано този месец Министерството на вътрешните работи на Сингапур опроверга по-ранна обява в блога на Брансън, в която създателят на “Virgin Group ” сподели, че държавното управление „ наподобява решено да екзекутира десетки контрабандисти на опиати на ниско равнище, най-вече членове на небогати малцинства в неравностойно състояние ”.

Той продължи с изказванията, като даде за образец Нагаентран К. Дхармалингам, който бил обесен в Сингапур по-рано през годината за трафик на опиати, макар че имал “документирано интелектуално увреждане ”.

През 2009 година Нагаентран е хванат да минава в Сингапур от Малайзия с 43 грама хероин прикован към лявото му бедро.

Съгласно законите за опиатите в Сингапур, които са измежду най-строгите в света, тези които носят повече от 15 грама хероин подлежат на смъртно наказване.

По време на процеса 34-годишният мъж в началото сподели, че е бил заставен да носи опиатите, само че по-късно призна, че направил закононарушението, тъй като се нуждаел от пари.

Съдът разгласи, че първичната му отбрана е " измислена ". В последна сметка той е наказан на гибел посредством обесване.

Случаят на Нагаентран е доста спорен, защото той е оценен от медицински специалист да има IQ от 69 - равнище, което демонстрира интелектуално закъснение. Но съдът открива, че той не е с интелектуално увреждане.

Екзекуцията на Нагаентран провокира вълна от митинги. Хората се надигнаха против това, което смятаха за неправда в смъртната му присъда.

След рецензиите на Брансън, държавното управление на Сингапур го предложения да вземе присъединяване в ефирен спор онлайн с Шанмугам и предложи да поеме пътните и хотелските му разноски.

Правителството съобщи, че смъртното наказване е ясна възпираща мярка, която е помогнала за попречване на установяването на огромни наркокартели в страната от Югоизточна Азия.

Превод: Илина Стоянова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР