Съпругата на най-великия футболист на Левски Георги Аспарухов - Величка

...
Съпругата на най-великия футболист на Левски Георги Аспарухов - Величка
Коментари Харесай

Вдовицата на Гунди с разтърсващи думи за гаврата с Левски, Васил Божков и феновете

Съпругата на най-великия футболист на Левски Георги Аспарухов - Величка Маркова, следи от близко какво се случва със " синия " клуб. Специално за читателите на " България Днес " тя искрено показа своята болежка. Разговорът е минути откакто от ръката на вдовицата беше свален гипс, с който престоя 32 дни. Причината е рухване вкъщи на плочките.

- Г-жо Маркова, в последните дни ориста на " Левски " още веднъж беше превърната в панаирджийска мечка. Как приемате сходно отношение към името на един от най-великите български клубове?

- Следя всичко. Много неприятен усет от страна на Васил Божков да се изгаври по този метод. " Левски " не е единствено футболен клуб. " Левски " е идея и вяра. Има толкоз доста фенове. Да си правиш стопански игрички или да си разчистваш сметки, употребявайки клуба, за мен е непоносимо!

- Тити Папазов се самопредложи да вземе акциите на клуба. Това добър вид ли е?

- Ако Тити вземе акциите, едва ли може да направи нещо. Той е доста въодушевен човек. Прави го от чиста обич към " Левски ". Трябва на друга основа да се сложи бъдещето. Колко притежатели се смениха. Всичките бяха богати. А в последна сметка клубът дължи доста пари. Да се чуди човек по какъв начин се получава това. Хората не имат вяра и на концерн " Синя България ". Нека да се почерпи интернационален опит при сходна обстановка. Не съм веща в организационните въпроси, само че в България не можем да приказваме за благодетели. Едно време е имало хора, които са наричани меценати. Те са подкрепяли клуба с чиста душа. Сега се въртят игрички.

- Защо предприемачи, които в никакъв случай не са имали нещо общо с клуба, са допускани да станат притежатели?

- Хората, които обичат " Левски ", не би трябвало да бъдат замесвани в схеми. Отборът би трябвало да е отвън политиката.

- Как приехте промяната на името на стадиона от " Георги Аспарухов " на " Виваком Арена "?

- Казала съм си мнението по този мотив. Видяхте какъв брой бързо се разведохме с " Виваком ".

- Какво би споделил Гунди за това, което се случва с " Левски "?

- Не знам какво щеше да каже. Със сигурност щеше да е надълбоко наскърбен от дейностите на Божков. Унизително е да се въргаля името на клуба от нечестни хора. Може би съм малко последна. Не познавам никой от по този начин наречените благодетели на " Левски ", само че до момента не съм видяла правилно отношение. Докато Гунди беше жив, времената бяха доста разнообразни. Сега хората станаха алчни. Те желаят и не са склонни да дават. Във футбола е същото. Футболистите желаят, а даването отива на назад във времето. През 60-те години да носиш фланелка на " Левски " беше горделивост. Футболистите бяха закърмени от деца и юноши с клуба. На пръсти се брояха тези, които идваха от непознат тим. Сега децата упражняват, хвърлят се и се появява някакъв безхаберник, на който заплащат много солидна сума. Заиграва в тима, а същинските левскари подсмърчат в профил. След това почитателите упрекват, че " Левски " не върви. Много съм разочарована от част от публиката в клуба. По-кресливата част. Вероятно има и по-читави хора, на които не им чуваме гласовете. Чета във фейсбук по какъв начин някои изясняват какъв брой прав бил Божков. Започват се диалози на политическа тематика и клубът остава на задна линия.

- Божков прикани почитателите да го поддържат, когато страната потегли да лишава неговия бизнес. Беше ли това правилен ход?

- Божков се съобщи като притежател, откакто го натиснаха стопански и му лишиха бизнеса. Дотогава бягаше да се разгласи намерено - " Аз съм притежателят на " Левски ". Не го познавам и нямам визия що за човек е. Не му прави чест това, което разигра с " Левски ".

- Клубът отива към банкрут. Може ли някой да го избави?

- Дали най-хубавият вид не е да се разгласи банкрут и да се тръгне изначало с чистата концепция? Има много интернационалните образци в това отношение.

- Ще бъдат ли отблъснати още почитатели и дребни деца след всичко, което се случва?

- На Васил Божков дали му е минало през мозъка по какъв начин се усещат дечицата, които летят в облаците, когато облекат синята фланелка. Чувствам се омерзена. Има потребност от съществена смяна. Със закърпване и нови благодетели видяхме, че не става. Нека да оставим настрани сантименталните усеща. Чудя се що за предприемачи са тези хора, щом не могат да създадат сполучлив план от клуб с толкоз доста последователи и богата история. Като огледа човек и през другите тимове какъв брой лица с прякори минаха...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР