Съпругата на ислямист, планирал терористично нападение с рицин в германския

...
Съпругата на ислямист, планирал терористично нападение с рицин в германския
Коментари Харесай

Закопчаха жената на джихадист, планирали нападение с биологично оръжие в Германия

Съпругата на ислямист, възнамерявал терористично нахлуване с рицин в немския град Кьолн, бе задържана по съмнение в съучастие, заяви през вчерашния ден прокуратурата, представена от ДПА. Четиридесет и две годишната жена се споделя Ясмин Х., написа novini.bg. 

При претършуване в дома на двойката на 12 юли са открити 3150 рицинови семена и 84,3 мг рицин, закупени по интернет.  Основният обвинен по случая е 29-годишен тунизиец, описван от немските управляващи като " идеологически непосредствен " до " Ислямска страна ". Той бе задържан предишния месец. 

Мъжът на име Сиеф Аллах Х. е влезнал в контакт с групировката в Сирия посредством обществените мрежи през 2017 година, сподели през вчерашния ден прокуратурата. Групировката явно го е насърчила да извърши нахлуване в Германия. Ясмин, която е немска гражданка, също по този начин е упрекната, че е провела от името на брачна половинка си вървене до Полша за посещаване на компания за пиротехника. Двамата са купили хамстер, върху който да тестват отровата.

Американското министерство на правораздаването заяви през вчерашния ден, че двама американци, упрекнати в съдействие с " Ислямска страна ", са били върнати от Сирия в Съединени американски щати, където ще бъдат съдени, съобщи Франс прес.

Те са върнати в щатите от американската войска. Двайсет и осем годишният Ибрахим Мусаибли, родом от щата Мичиган, е упрекнат в присъединяване в дейностите на групировката от април 2015 година до юни 2018 година. Министерството не заяви името на втория, само че съгласно Си Ен Ен става дума за американка от Индиана на име Саманта ел Хасани, която се е омъжила за джихадист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР