Съпричастност и гостоприемство „Ротаракт Клуб Русе“ изрази към украинските бежанци

...
Съпричастност и гостоприемство „Ротаракт Клуб Русе“ изрази към украинските бежанци
Коментари Харесай

Ротаракт Русе раздаде 320 козунака пред църквата в Младежкия парк

Съпричастност и гостолюбие „ Ротаракт Клуб Русе “ изрази към украинските бежанци на територията на град Русе, както и обществено слабите български жители.

"Нашата идея на 30 април бе да създадем един жест, една доброта като хора и да раздадем 320 козунаци ", обявиха от Ротаракт.

"Благодарим на русенската Пекарна „ Петини “, която изготви голямата поръчка и се включи в идеята ни. Изразяваме специфични благодарности на Русенската митрополия и Негово Високопреосвещенство Русенския митрополитНаум, които благословиха идеята ни, както и на църквата „ Света Богородица “ в Парка на Младежта, особено към отец Марин, който освети козунаците и също благослови идеята ни. Нека неговата молитва да доближи всички бежанци, скитници, небогати и обществено слаби, страдащи и всеки в потребност!

Именно пред самата черква успяхме и да раздадем част от козунаците, а по-късно „ Ротаракт “ се причисли и към Купата на Украйна по кану-каяк, която се организира в същият ден в Лесопарк „ Липник “.

Благодарим за партньорството и на уредника на събитието Евгени Недев.

Избрахме църквата в парка като събирателен пункт и съм щастлива, че хората съумяха да се отзоват още там. Избрахме да раздадем козунаци, тематично с Великденските празници, които бяха напълно скоро и които и ние, и украинците означаваме като православни християни. “, сподели президента на „ Ротаракт “ Виктория Ангелова.

"Щастливи сме да съобщим и че до момента в който бяхме на гребната база успяхме да отделим един кашон особено за група украинци, запътили се към своя дом - Украйна. Целта ни бе да достигнем допустимо най-вече хора и с горделивост заявяваме, че успяхме да реализираме това. Средствата за идеята са събрани с помощта на русенците, присъединили се в благотворителния ни куиз на 28 април в „ Плей “. Без вас това нямаше да е допустимо! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР