Съпредседателят на с пост по повод новосъздадената Комисия за

...
Съпредседателят на  с пост по повод новосъздадената Комисия за
Коментари Харесай

Петков за Комисията за евросредствата: Опитите на ГЕРБ да дискредитират кабинета Денков, в навечерието на местните избори и ротацията, ще продължат

Съпредседателят на " " с пост във връзка новосъздадената Комисия за надзор за евросредствата, откакто от ГЕРБ- упрекнаха сътрудниците си от ПП-ДБ, че желаят да раздават пари на близки до себе си компании.

" Вчера в правна комисия и Движение за права и свободи, подкрепени от Възраждане, гласоподаваха за основаване на обособена комисия за надзор на евросредства, само че: 

1) такава комисия към този момент съществува - като подкомисия, и се оглавява от Деница Николова от. 

2) правейки обособена нова комисия, вместо подкомисия, единственото отваряме още щатове и нараснали разноски за заплати за участващите повече депутати. И всичко това тъй като “загрижените за парите на страната ” депутати, отпред с Делян Добрев, за следващ път се пробват да ударят постоянното държавно управление с подправен скандал - този път, обвързван с европейските средства. Пореден ПР ход, вместо същинска грижа, следващ привиден скандал. 

Все отново идват локални избори и крепостите по места би трябвало да се удържат. Винаги съм бил за бистрота и за повече надзор върху евросредствата, по тази причина и като министър ръководител се борех за усилване на самостоятелността на европрокуратурата. В зала ще гласуваме “за ” новата комисия, с цел да обезмислим очевидния опит на да каже на черното - бяло. 

Опитите на да дискредитират кабинета Денков в навечерието на локалните избори и ротацията ще продължат, само че този кабинет и това национално заседание са разнообразни. Моделът го няма. Ние проблем с прозрачността нямаме. И в никакъв случай не сме имали. 

А що се отнася до отбрана на държавния интерес при разпределение на евросредствата, с интерес проследявам разкритията на госпожа Кьовеши и нейния екип ", написа Петков.

Вчера в правна комисия и Движение за права и свободи, подкрепени от Възраждане, гласоподаваха за основаване на обособена комисия за надзор на...
Posted by on 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР