Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков отправи предупреждение към ГЕРБ-СДС

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков отправи предупреждение към ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да имат дълголетие този парламент и това правителство, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков насочи предизвестие към ГЕРБ-СДС и ги упрекна в опит за пробутване на политики с плаващи болшинства. Това, съгласно Петков, слага под риск политическата непоклатимост. 

Повод за коментара му стана осуетеното чуване на правосъдния министър в правната комисия след избора на Борислав Сарафов за основен прокурор.

„ Няма по какъв начин да продължи, да има политическа непоклатимост и да има дългоденствие този парламент и това държавно управление, в случай че ГЕРБ не престават с плаващите болшинства, тъй че ние надали не да сме като смокинов лист начело, а те откъм гърба, за значимите неща за обществото, да си ги прокарват с други болшинства. Това е освен предизвестие, това е апел, че по този метод те вкарват голям риск в политическата система. Ако по този начин си мислят, че ще се случи, просто няма да го приемем. Така че това беше просто на първо четене, за комисията няма проблем, само че концепцията, че във всичките тези моменти те използваха това плаващо болшинство сред Движение за права и свободи и „ Възраждане “ като опция да си приказват с нас е голям проблем “.

Кирил Петков разяснява, че има проблем в прокараните на първо четене промени в Антикорупционния закон, импортиран от ГЕРБ-СДС:

„ В техния закон те желаят да се постави по един член от всяка партия. Как си представяте, че тази комисия ще проверява партиите и корупцията на партиите, в случай че ръководителите са от всички партии и има огромен риск за спор на ползи сред другите партии? “.

Кирил Петков съобщи, че ПП-ДБ няма искания към председателските места в непрекъснатите комисии, само че посочи:

„ По-големият ни боязън е, от тези комисии какъв брой ще отидат в Движение за права и свободи и какъв брой от тях ще отидат във „ Възраждане “. Аз съм благополучен, че Комисията по европейски въпроси, най-малко, беше непокътната, единствената комисия за нас, тъй като в случай че и тя беше отишла във „ Възраждане “ - хората, които дори не стават, когато Европейският химн тече, щеше да е засегнатост изобщо за европейските полезности “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР