Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков коментира пред Нова ТВ

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков коментира пред Нова ТВ
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хартиените бюлетини отварят вратите към измами, не съм се чувал с Нинова след избора на Рашидов

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява пред Нова ТВ избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание, както и четирите партии, които гласоподаваха за номинацията му: " Виждам човек от годините на прехода. Той, за жалост, ще бъде единствено като фасада и няма да извършва функционалността си. По времето на прехода се поставяха на постове хора, които да бъдат фасада. Избра се компромисен вид и знаехме, че не е най-хубавото решение ".

" В този парламент имам вяра, че всички са влезнали със тактики за България. Избрахме ръководителя, само че какво става с хартиената бюлетина? Тя е нищо повече от отваряне на вратата за изборни измами. Ако тази координирана група я върне, ще е безпринципно. Няма по какъв начин да вършим нещо дружно, в случай че вършат неща, които не са положителни за България. Вратата ни е отворена, само че не и с сходни политики. Ако има последващи избори, ще рискуваме да дадем късмет на партии като " Възраждане " да вършат референдум дали да излизаме от Европейски Съюз. Другият риск е концентрирането на власт в ръцете на един човек за 4 години. Безпринципни обединения от нас не може да се чакат ", сподели още Петков. 

" Ние ще участваме в диалози с всички политически сили, само че не и в срещи за безпринципни обединения. Предвидими сме и хората би трябвало да знаят, че обещанията ни преди изборите няма да бъдат заменени. Ние поддържаме решенията за българския народ, които би трябвало да се случат за тази зима. Не можем обаче да се прегърнем внезапно с хора, на които нямаме доверие. През последните 30 година съм схванал, че политиците постоянно могат да си намерят опрощение и мотив за нарушение на предизборните си обещания. В петък се разочаровах, че не се опитахме всички дружно да изберем претендент, който да си тежи на мястото. Не съм се чувал с Корнелия Нинова по-късно, само че нямаме проблеми да споделяме с никого. Не затваряме за никого вратата. В последните 7-8 месеца Българска социалистическа партия направиха доста значими стъпки, с които демонстрираха, че са част от смяната. Но в случай че на следващия ден гласоподават да отворим чувалите с хартиените бюлетини, няма по какъв начин това да е част от смяната. Време е политиците да си съблюдават обещанията и да няма скрито-покрито ", разяснява някогашният министър председател. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР