Съпредседателят на “Продължаваме промяната Асен Василев опроверга с факти твърдение

...
Съпредседателят на “Продължаваме промяната Асен Василев опроверга с факти твърдение
Коментари Харесай

Асен Василев: В ПВУ е заложен проект за изграждане на градска железница в Пловдив

Съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Асен Василев опроверга с обстоятелства изказване на някогашния вицепремиер Атанас Пеканов, че в ПВУ няма план за градска железница в Пловдив, оповестяват от „ Продължаваме промяната “.

Асен Василев съобщи: „ Учуден съм, че Атанас Пеканов, който два пъти е бил министър, отговарящ за Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), не си е направил труда да го прочете. Иначе щеше да види, че план за градска железница в Пловдив, която ще се финансира по ПВУ, има ето тук: ПВУ (финална версия от април 2022 г.): Проектен фиш 19 (компонент 8, инвестиция 1):

" Описание на Проект 1 – Въвеждане на постоянно тактово влаково обслужване (тип S-bahn) в крайградските региони на София, Пловдив и други градове посредством закупуване на едноетажни и двуетажни оперативно съвместими електрически мотрисни влакове с оптималната скорост 160 км/ч, оборудвани с ERTMS. С оглед възстановяване на обслужването с железопътен превоз на най-големите градове на България – измежду които София и Пловдив, се планува организирането на придвижване на регулярни крайградски влакове (тип S-bahn) в крайградските им региони “, съобщи Василев.

Етап 184 и 186: „ 42 електрически мотрисни влака (ЕМВ) за пътнически услуги в крайградския превоз с оптималната скорост от 160 km/h, оборудвани с бордова инсталация за ERTMS — 7 двуетажни ЕМВ с най-малък потенциал от 300 места за сядане и 35 едноетажни ЕМВ с най-малък потенциал от 200 места за сядане “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР