Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев беше заобиколен от журналисти

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев беше заобиколен от журналисти
Коментари Харесай

Асен Василев си изпусна нервите заради разкрития на ГЕРБ, крещи: Лъжа! Махнете се от кадър

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев беше заобиколен от публицисти в коридорите на Народното събрание и заставен да дава отговори по отношение на съглашението за понижаване с 50% мощностите за произвеждане на сила от въглища.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе шокиращи данни по тематиката и разгласи, че ще упорства за наново отваряне на Плана за възобновяване и преразглеждане на това съглашение.

„ В първата си седмица като длъжностен финансов министър имахме диалог с Пеканов с Европейска комисия и те споделиха, че е контрактувано затваряне на въглищни мощности 1600 мегавата и 40% понижение на излъчванията до 2026 година Моят отговор беше, че с мой автограф това няма да се случи. То не се и случи през първия длъжностен кабинет.

Като постоянно държавно управление заварихме към този момент контрактувано затваряне на 1400 мегавата въглищни мощности. Ние казахме, че по-скоро няма да има проект, в сравнение с да допуснем България да замества въглищни с газови мощности с вносно гориво и да се лишаваме от българския източник на сила. След месец затворени договаряния постигнахме вероятния компромис – 40% понижаване на излъчванията без затваряне на въглищните мощности “, съобщи Василев.

Опитите за оправдания на Василев бяха прекратени от депутата от ГЕРБ Жечо Станков, който извади документи.

Народният представител от ГЕРБ прекъсна брифинга на Василев и сред двамата стартира вербален спор кой е виновен за уговорката за понижаване на въглеродните излъчвания.

„ Може и да се махнете от кадър, ще ви помоля, защото ние даваме конференция? “, не устоя Асен Василев.

„ Няма стихотворец ангажимент за затваряне на централи “, съобщи Василев. „ Ето го документът, където черна на бяло в анекса на проекта е написано. Моля ви, не дърпайте документа “, сподели Станков, когато Василев се опита да вземе листовете от ръцете му.

„ Какво подписа 2020 година господин Борисов в Брюксел “, попита Асен Василев, а Жечо Станков разгласи, че ГЕРБ в никакъв случай не е поемала ангажимент за затваряне на въглищните централи.

Василев съобщи, че шансът да се понижи този % е единствено в случай че се работи дружно с Румъния и Полша и още веднъж опита да трансферира виновността върху Борисов и подписания ангажимент през 2020 година

Василев даже се похвали, че те понижили процентите от 55 до 40%, а Жечо Станков го упрекна, че това е неистина, а поетият ангажимент от Василев значи пред дома ти да имаш кола пред къщи, само че страната да не ти дава да я караш.

„ Г-н Борисов сподели, че ние не излизаме с физиономиите си. Г-н Денков е създател на Политическа партия, член на изпълнителния съвет. Излизаме си тъкмо всички с физиономиите “, тросна се Василев.

Пререканието сред двамата мина в извънредно изострен звук, като Василев нееднократно си изпускаше нервите, повтаряйки до обратен тласък „ Това е неистина “ и „ Вие можете ли да четете “. Станков пък поддържа изказванията си с документи и размаха пръст пред лицето на някогашния финансов министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР