Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова БСП да не

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова БСП да не
Коментари Харесай

Христо Иванов призова Нинова да не бърза с връщането на мандата

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани Българска социалистическа партия да не бърза с връщането на третия и финален изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Ако в този момент те не го задържат най-малко да можем да разгледаме промените в Закона за правосъдната власт, тъй като това е въпрос на парламентарно време, което би трябвало да получим, в случай че и това опропастят, просто ще стане ясно, че цялото упражнение е било ориентирано към безусловно самоцелен пиар, към персоналното театралничене на госпожа Нинова пред камерите ", сподели Иванов пред публицисти в Народното събрание.

Предложенията на Демократична България плануват закриването на профилираните съд и прокуратура, както и промени в избора на членовете на Висшия правосъден съвет. Дори обаче Нинова да забави връщането на мандата, надлежно и разпускането на Народното събрание, промените може и да не бъдат признати дефинитивно.

Въпросът по кое време Българска социалистическа партия ще върне мандата предстоящо се породи, откакто социалистите без изненада не получиха поддръжка от " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме " за сформиране на държавно управление. В неделя водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че е подготвена да бави връщането на мандата до 10-15 септември, с цел да бъде призната актуализацията на бюджета. Преди ден обаче тя внезапно се разбърза и изиска актуализацията да бъде призната в незабавен порядък, само че предлагането ѝ не бе признато от останалите партии.

Междувременно Националният съвет на Българска социалистическа партия би трябвало да се събере в четвъртък следобяд, с цел да реши какво да прави с мандата и по кое време да го върне. До обяд упованията бяха социалистите да върнат мандата още в петък, което щеше да остави в ръцете на президента решението дали да разпусне Народното събрание незабавно или да бави, с цел да се одобри най-малко актуализацията. Около обяд обаче импровизирано още веднъж се заприказва, че Българска социалистическа партия ще бави връщането. До това се стигнало, откакто партиите в Народното събрание се обединили към това в петък да има изключително съвещание на парламентарната финансова комисия, на което на второ четене да се прегледат актуализациите на бюджетите на ДОО и НЗОК. Постигнато било единодушие да се свика и изключително съвещание на Народното събрание във вторник, с цел да бъдат признати те дефинитивно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР