Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев отправиха

...
Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев отправиха
Коментари Харесай

Борисов отказа предизборен дебат с Петков и Василев: Бих дебатирал с всеки, но не и с вас

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев насочиха публична покана към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и още един член на партията по негов избор за обществен спор.

Те упорстват дебатът да се организира на неутрална локация най-късно до четвъртък вечерта. Петков и Василев канят Борисов, с цел да " поговорят " по тематики, свързани с икономическия напредък, българското обучение, увеличението на приходите на работещи и пенсионери и поддръжката за младите фамилии и децата.

" Тези въпроси са значими за всички български жители, а ние сме задължени да дадем отговорите ", показват от " Продължаваме промяната " (ПП).

Борисов обаче отхвърли поканата и посочи като мотив това, че не може да се чака да дебатира с хора, които са организирали ареста му, за който той припомня, че е приет за противозаконен на две правосъдни инстанции.

" Бих дебатирал с всеки жител, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие господин Петков, нито Вие господин Василев, отговаряте на този профил ", написа водачът на ГЕРБ в профила си във Facebook.

Борисов приключва поста си с пожелания за " още хрумвания " за акцията на " Продължаваме промяната ", която дефинира като черна.

" Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична страна, в която нас, жителите, не ни е боязън! ", добавя той.

В писмото, адресирано до Борисов, съпредседателите на Политическа партия споделят, че на 2-ри октомври България " ще направи исторически избор – да се върне обратно към провалената политика на прехода или да построи изменена България ". За тях е значимо водачите, които носят отговорност, да бъдат част от този спор.

По думите им всеки български жител заслужава да знае какво ще получи от кабинет с мандата на всяка от двете партии. Според предварителните социологически изследвания конкуренцията за първото място на идните избори за парламент ще е точно сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

" Ако Вие откажете присъединяване, господин Борисов, лидерски спор няма да има, тъй като е ясно, че точно Вие определяте политиката на ГЕРБ и в този смисъл Вие носите отговорност, без значение дали ще бъдете още веднъж министър-председател или не. Призоваваме Ви да не Ви е боязън, господин Борисов! ", пишат Кирил Петков и Асен Василев.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР