Съотборници от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ посрещнаха с аплодисменти европейският

...
Съотборници от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ посрещнаха с аплодисменти европейският
Коментари Харесай

Русе посрещна шампиона Ангел Русев

Съотборници от Тежкоатлетически състезателен клуб „ Русе “ посрещнаха с овации европейският първенец при мъжете по повдигане на тежести Ангел Русев

Удостоиха 20-годишният играч на Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе Ангел Русев с почетния знак на регионалния шеф на Русе. Той получи оценката по-рано през днешния ден персонално от регионалния шеф Анатоли Станев. Поводът е, че преди броени дни Ангел Русев завоюва злато на Европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами. В категория до 55 кг. той отбрани купата си от предходната година с дуел 257 кг. и 5 сполучливи опита. Българинът стартира мощно без неточност в изхвърлянето 108, 111 и 113 кг., което му донесе бронз в придвижването. Колкото до изтласкването при първото си излизане реализира 138 кг., а във втория си опит със 144 кг. безапелационно си обезпечи златото в дуела. Треньори на Ангел са Кръстина и Радослав Атанасови.

„ Вие давате отличен образец на всички останали, които се приготвят и на които залагаме очаквания да популяризират града и района ни в Европа и по света “, сподели Станев и изрази вяра, че русенци ще имат опцията да се радват на от ден на ден сходни триумфи.

Ангел възнамерява да взе участие на международното състезание в Мексико през ноември месец тази година. Там той ще се бори за квота за присъединяване на Олимпийските игри през 2024-а. За свое най-голямо достижение той приема присъединяване си на международното състезание през декември 2021-а в Узбекистан. Там той стана златен медалист в изтласкването и бронзов в дуела. В по-далечно бъдеще първенецът се вижда като треньор. Интересен факт е, че първият човек, който му се е обадил след надпреварата и го е поздравил, е Стефка Костадинова.

В последното съревнование участваха още Дениз Данев, който направи дебют на Европейското състезание в Тирана по повдигане на тежести при мъжете и стана четвърти в дуела, както и Надежда Мей-Нгуен.

Церемонията по посрещането на топ спортистите бе проведена от ръководителя на Тежкоатлетическия клуб доцент доктор Кирил Панайотов. Той означи, че Русе се обрисува измежду водещите центрове на този спорт в страната.

„ Радостен съм за достиженията, както и че продължаваме дружно “, показа още той. Доцент Панайотов загатна, че след няколко дни ще се организира и международно състезание по повдигане на тежести за кадети, като треньор на националния тим ще бъде точно Кръстина Атанасова. Двама от националния тим са русенци.

Сред формалните посетители бе и заместник-кметът по филантропични действия на Община Русе Енчо Енчев, който подари двудневна отмора на Слънчев бряг сред 18 и 20 юни на Ангел Русев. В приветствието си той бе безапелационен, че Общината продължава да е до спортистите на Русе и да ги подкрепя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР