Съоснователят на Twitter Джак Дорси се оттегли от ролята си

...
Съоснователят на Twitter Джак Дорси се оттегли от ролята си
Коментари Харесай

Джак Дорси се оттегля като шеф на Twitter

Съоснователят на Twitter Джак Дорси се отдръпна от ролята си на изпълнителен шеф на компанията, съобщи в. ``Гаридън``. Той ще бъде сменен от основния софтуерен шеф Параг Агравал, заяви компанията в понеделник. Изненадващият ход поставя завършек на ролята на Дорси като основен изпълнителен шеф и на Square - основаната от него компания за цифрови заплащания. Акциите на обществената мрежа се покачиха с 11% след оповестяването на новината. В последния си туит на уеб страницата, оповестен в неделя, Дорси написа: ``Обичам Twitter``.

Джак Дорси основава Twitter дружно с Ноа Глас, Биз Стоун и Евън Уилямс през 2006 година и започва платформата през юли същата година. Той основа Square през 2009 година, откакто беше изтласкан от топ позицията в Twitter, преди да се върне като основен изпълнителен шеф на компанията  през 2015 година Инвеститорите и някои чиновници сложиха под подозрение стила на ръководство на Дорси и се притесняваха, че той няма по какъв начин да ръководи и двете компании. През 2019 година Дорси разгласи проектите си да се реалокира в Африка за шест месеца, ход, който тормози както личния състав на Twitter, по този начин и вложителите. Той обаче изостави този проект след започването на пандемията от ковид.

Дорси провокира политическа стихия след решението на Twitter да забрани на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп достъп до платформата. По-късно той отбрани този ход като вярно решение, само че и показа, че компанията се е провалила в опитите си да предизвиква здравословно другарство онлайн.

Дяловете в Twitter и Square помогнаха на Джак Дорси да натрупа персонално положение от над 12 милиарда $, напомня Forbes. През април той разгласи, че дарява 1 милиард $ за стратегии за помощ, свързани с ковид, за здраве и обучение на девойки и проучване на концепцията за повсеместен главен приход.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР