Съоснователят на Nexo заговори за радикални мерки, налага се да

...
Съоснователят на Nexo заговори за радикални мерки, налага се да
Коментари Харесай

Антони Тренчев отговари за прането на пари и за финансиране на терористи, твърденията били абсурдни

Съоснователят на Nexo заприказва за радикални ограничения, постанова се да ги предприеме, с цел да си почисти името

Действията на българските управляващи са парадокси, непотребни и огромна част от тях – противозаконни. Това сподели съоснователят на Nexo Антони Тренчев, който даде изявление за Нова телевизия. 

В ефира на “На фокус с Лора Крумова " той даже загатна, че счита да съди България. 

След като водещата посочи, че се насочат към него обвинявания за образуване на незаконна група, пране на пари, финансови измами за облагодетелстване и даже финансиране на терористи, Тренчев сподели, че това са неуместни изказвания. 

„ Истината е, че единственото, което сме видели и то моите сътрудници, които бяха арестувани за къс интервал в България, са два хвърчащи листа със общоприет текст, на които не написа нищо неповторимо, с изключение на нашите имена “, добави той.

„ Формално даже на нас с Коста Кънчев не са ни връчили нашите обвинявания. Много е евентуално с години, а евентуално и в никакъв случай да не забележим импортирани в съда обвинителни актове, с цел да стартира дело, което да може да завърши, както се прави по света. Това дава късмет да почистим имената си. Сега ще би трябвало да предприемем други радикални ограничения, с цел да реализираме същите цели “, съобщи съоснователят на Nexo.

След което Крумова го прекъсна с въпроса дали познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния лист на търсени лица на израелски служби, а той отговори с „ Не “ и добави, че даже не е измежду клиентите на Nexо. 

Преди изявлението водещата посочи, че Тренчев е разгласен за национално търсене след конференция на българската прокуратура. „ Един от основателите на Nexo подписа извънсъдебно съглашение с американските управляващи компанията да заплати 45 млн. $ и да напусне националния им пазара “, добави тя. 

„ Намирате ме в моя дом. От много време не пребивавам в България. Заобиколен съм от обичани хора и протичащото се в страната, в която съм роден, от доста дребен аспект визира моят бизнес, житейските ми проекти “, показа търсеният от българските управляващи предприемач. 

„ Имаха данни, че сме в републиката ни, а по-късно, че сме избягали. Начетох се на всевъзможни небивалици за турска, сръбска и каква ли не граница “, показа той.

„ На 12 януари прокуратурата от конференция насочи обвинявания към Nexo и към четиримата, които сме в ръководещите органи. Детайлите бяха много нищожни. Най-гръмкото обвиняване бе за съпричастност, за тероризъм. Беше показан слайд с две транзакции, т.е. Излиза пари от компанията и отиват в Байнас – най-голямата борса за криптовалути. Първата е на 5 ноември 2019, а втората – на 3.02.2021 година “, посочи Тренчев.

„ Сумите са засекретени с маркер. Хубавото на блокчейн технологиите е, че всичко е обществено налично и доста бързо с безвъзмездни уеб сайтове към обществените регистри на транзакциите те могат да бъдат разпознати “, добави той, след което сподели данни за тях и посочи, че първата е за 1500 $, а втората – за $400. 

Те излизат от наш клиент, посочи съоснователят на криптокомпанията. 

Две години след първата транзакция излиза наяве, че адресът принадлежи на човек, който е глобен, съобщи предприемачът. 

„ Това значи, че две години по-рано този човек не е бил в забранителен лист на израелските служби “, посочи водещата, а той показа, че се радва поради това, че толкоз бързо е схванала това. Дава ми вяра, че и другите хора го осъзнават, добави Тренчев. 

„ Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции към нашата платформа “, добави той.

Бизнесменът посочи, че това е сертифицирана стратегия, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. Тя се употребила от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР