Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че

...
Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че
Коментари Харесай

Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско

Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „ Приказка за стълбата “

Над 3000 дванадесетокласници ще се явят на матурата в Бургас.

В 47 учебни заведения в област Бургас се организира държавният зрелостен изпит по български език и литература. Ангажирани са над 800 квестори. 

Тази години учениците се явяват на изпита в учебните заведения, в които учат. Така един непотребен стрес отпада, разяснява кореспондентът Лора Стаматис. 

„ Смятам, че ще се оправим с изпита. Достатъчно време сме се подготвяли. Ще дадем всичко от себе си “, показа Велислава Иванова.

На въпроса какво желае да й се падне, тя дава отговор, че избира „ Приказка за стълбата “.

Нейната съученичка Михаела споделя, че избира същата творба, защото тя е настояща в днешно време и може да забележим доста образци за това по какъв начин човек вместо да се изкачи по стълбицата, пада морално. 

„ Всички указания са спазени. Видеонаблюдението е тествано. Всички квестори са предизвестени да се съблюдават инструкциите “, сподели директорката на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ Милена Андонова.

„ Зрелостниците са наясно, че би трябвало да оставят встрани своите механически устройства. При нас никой няма да рискува да преписва, тъй като децата са задоволително готови и няма смисъл да си основават неприятности, които ще ги попречват да завършат тази година. Голяма част от тях към този момент са признати във висши образователни заведения “, добави тя. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР