Съоснователят на NEXO и финансов директор на компанията Калин Методиев

...
Съоснователят на NEXO и финансов директор на компанията Калин Методиев
Коментари Харесай

Двама от обвинените по аферата NEXO обжалват паричната гаранция от 1 млн. лв. - Темида

Съоснователят на NEXO и финансов шеф на компанията Калин Методиев и оперативният шеф Траян Николов са обжалвали паричната гаранция от 1 млн. лева , оповестиха БНР и Българска национална телевизия. Прокуратурата към момента не е подала молбите им в Софийския градски съд, който би трябвало да се произнесе в закрито съвещание.

Преди няколко дни от прокуратурата оповестиха, че по следствието са упрекнати четирима души, като двама от тях се търсят, а другите са пуснати с мярка " парична гаранция ", която би трябвало да внесат до 10 дни.

Шефът на Националната следствена работа изясни, че профилът на четиримата упрекнати за схемата с криптобанката NEXO е на високоинтелигентни и високообразовани хора.

" Хора, които са жители на света. Човек може да се гордее, че те са българи, а не са наркопласьори от " Обеля ", сподели тогава Сарафов.

И добави, че според информация на Гранична полиция двамата търсени не са напускали страната, само че има подозрения, че към този момент са отвън територията на България.

В понеделник представителят на основния прокурор Сийка, че в следствието няма нищо политическо и добави, че двама обвинени са оповестени за интернационално търсене, само че не назова имена.

По неофициална информация това са Антони Тренчев и Коста Кънчев, съоснователи на NEXO. Тренчев е някогашен народен представител от " Реформаторския блок ", той беше част от партията " Движение България на жителите ".

Повод за думите на Милева са информациите за донорите на " Демократична България ". Вчера от пресцентъра на единия от сътрудниците в обединението оповестиха, че след вътрешна инспекция на листата им с донори и въз основа на обществено налични данни са открили, че 15 души от техните донори са чиновници на NENO, като общата сума е 399 992 лв..  

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР