Съоснователят на Apple Стив Возняк се изказа много остро за

...
Съоснователят на Apple Стив Возняк се изказа много остро за
Коментари Харесай

Стив Возняк: „Ако искате да разберете по какъв начин ИИ може да ви убие – купете си Tesla“

Съоснователят на Apple Стив Возняк се изрече доста остро за устрема на Tesla към самостоятелно ръководство. В изявление той съобщи, че хората, които желаят да научат „ по какъв начин изкуственият разсъдък се пробва да ви убие “, би трябвало да си купят Tesla. При това самият Возняк е преди време е карал електрическите автомобили на автомобилната компания на Илън Мъск.

Съоснователят на Apple си купи първия автомобил на Tesla откакто основният изпълнителен шеф на Tesla го смъмри с имейл, че през 2013 година си е купил бензинов автомобил, който замърсява природата. Още от този момент връзките сред двамата не са доста положителни.

По-късно Возняк си купи електромобил Chevy Bolt и съобщи, че ще го трансформира в собствен всекидневен автомобил, като по този метод размени Tesla. В последна сметка обаче Возняк си купи втори Model S, откакто Tesla показа Autopilot 2.0, за който Возняк се изказваше негативно в продължение на години.

Но в този момент съоснователят на Apple стартира да подлага на критика устрема на Tesla към самостоятелно ръководство. По време на изявление за CNN, базирайки се на обещанията на Илън Мъск последователно да направи електрическите автомобили напълно самостоятелни благодарение на бъдещите софтуерни актуализации, Возняк загатна, че колите на Tesla, задвижвани от FSD, се пробват да „ убиват хората “.

По всичко проличава, че Возняк не се тормози от юристите на Tesla, които умерено могат да го осъдят за клюка, подсилена благодарение на медиите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР