Съоснователят на Alibaba Джо Цай се оказа купувачът на един

...
Съоснователят на Alibaba Джо Цай се оказа купувачът на един
Коментари Харесай

Кой е мистериозният купувач на третия най-скъпо продаден имот в САЩ?

Съоснователят на Alibaba Джо Цай се оказа купувачът на един от най-скъпите жилища в Съединени американски щати. Неговото име беше посочено от източници, представени от CNBC, откакто се заприказва за мистериозния нов притежател на апартаментът в Манхатън, продаден за 157 милиона $.

Срещу тази цена Цай е получил два жилището в скъпия регион на Ню Йорк на улица наоколо до Сентрал Парк. Тази договорка се счита за третата най-голяма на американския пазар до момента.

Най-скъпата покупка в страната до момента се намира в същата постройка, в която Цай е купил двете жилища. Тя беше осъществена от Кен Грифин през 2019 година, като цената на апартаментът беше от 238 милиона $.
 Сделка за $238 милиона: Милиардер купи най-скъпия парцел в Щатите
Сделка за $238 милиона: Милиардер купи най-скъпия парцел в Щатите

Той е ситуиран на 3 етажа в небостъргач в Манхатън

Според информацията съоснователят на Alibaba е купил два парцела на 60-ти и 61-ви етаж в небостъргача с панорама към Манхатън и Сентрал Парк.

Джо Цай е роден в Тайван и е учил в Ню Джърси в Съединени американски щати. През 90-те години той работи като юрист в Ню Йорк. След основаването на Alibaba живее сред Сан Диего и Хонконг. Той има канадско и хонконгско поданство.

Цай е мажоритарен притежател на американския баскетболен клуб Бруклин Нетс от 2017 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР