Съоснователите на Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев изпратиха до

...
Съоснователите на Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев изпратиха до
Коментари Харесай

7 въпроса от Nexo към Иван Гешев. Съдия си направи отвод

Съоснователите на Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев изпратиха до депутатите от краткотрайна парламентарна комисия по проблема „ Nexo “ седем въпроса към основния прокурор Иван Гешев.

Тренчев и Кънчев търсят коментар от прокуратурата за изказванията, че Nexo е съпричастна към финансиране на терористични организации.

„ Ясно е към този момент, че става въпрос за
две преводи на обща стойност $1900,
направени две години преди адресът на получателя да бъде глобен от Националното бюро за битка с финансирането на тероризма в Израел. Очевидно това е главният Ви мотив, откакто това беше презентирано на конференцията на 12 януари, 2023 година и повторено от персонално от Вас, господин Гешев, на 21.01.2023 година два пъти в народен ефир. Над 800 000 индивида са изгледали това опровергаващо изказванията Ви видео и те чакат Вашия коментар “, показват Кънчев и Тренчев.

Съоснователите на Nexo търсят коментар и за съглашението сред криптобанката и американските регулаторни органи. И за изказванията на прокуратурата за тъжби от английски жители.

„ Макар Nexo да има над 5 млн. клиенти в целия свят, има едно само дело против компанията във, и то от частно юридически темперамент, като детайлите към него, както и нашата позиция, са от дълго време обществено налични в българските медии и уеб страниците на английските съдилища, като в това число ищците, опитни опортюнисти, не оспорват, че са си
получили всички свои активи
дружно с облагите си, и две години по-късно вземат решение, че са недоволни от размера на облагата си. Защо продължавате да твърдите, че има голям брой тъжби и каква работа има прокуратурата в един частно-правен спор в непозната пълномощия “, показват те.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР