Съоръжението ще разполага с производствен капацитет, който ще може да

...
Съоръжението ще разполага с производствен капацитет, който ще може да
Коментари Харесай

Hyundai и LG ще си партнират в изграждането на завод за батерии за електромобили на стойност 4,3 млрд. долара в САЩ

Съоръжението ще разполага с индустриален потенциал, който ще може да се обезпечи производството на 300 000 електрическия автомобил годишно

Емил Василев преди 38 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:45 | 25.05.2023

Японски учени показаха издръжлива калциева акумулаторна батерия, съхраняваща 92% от своя потенциал след 500 цикъла

IT НовиниСветлин Желев - 23:58 | 25.05.2023

Българите от Dronamics демонстрираха първия полет на своя товарен дрон

IT НовиниДаниел Маринов - 19:18 | 25.05.2023

Биохакерът, който харчи $2 млн. на година, с цел да е на 18, си прелива кръв от своя наследник

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В този значим план, който акцентира бързия напредък на промишлеността, корейските компании Hyundai Motor Group и LG Energy Solution (LGES) оповестиха съдействието си за основаването на съвременен нов цех за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в Съединени американски щати, като в същото време ще се възползват от данъчните облекчения, предлагани от страната за сходни екологични начинания.

С инвестиция от 4,3 милиарда $, това взаимно дружество ще има за цел да отговори на внезапно възходящото търсене на електрически автомобили и да затвърди в допълнение позициите на двете компании на международния пазар. И двете компании ще имат по 50% дял в новото дружество.

Според изказването, фирмите се стремят да имат годишен индустриален потенциал от 30 гигаватчаса (GWh), който се чака да зарежда 300 000 електрическия автомобил в Северна Америка.

Ще създадем здрава основа за водеща роля в световния преход към електрически автомобили посредством основаването на нов цех за акумулатори за електрически автомобили с LG Energy Solution, водещ международен производител на акумулатори и дълготраен наш сътрудник. “

заяви Джехун Чанг, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Company, в известие за пресата

Изграждането на новото оборудване е планувано да стартира през втората половина на тази година, а производството се чака да стартира в края на 2025 година. Това е второто взаимно дружество, сред тези компании, когато става въпрос за произвеждане на акумулатори. През 2021 година двете страни започнаха построяването на оборудване в Индонезия, а производството там се чака да стартира през първата половина на идната година.

Новият цех ще спомогне за основаването на постоянни доставки на акумулатори в района и ще разреши на групата да реагира бързо на внезапно възходящото търсене на електрически автомобили на американския пазар.

Със основаването на това взаимно дружество, LG към този момент разполага със 7 завода за акумулатори, които работят или се построяват в Съединени американски щати, където компанията е съсредоточила по-голямата част от напъните си за увеличение на производството. Компанията желае да доставя авангардни артикули бързо и в огромни количества, като по този метод тя се надява да форсира прехода на Съединени американски щати към чист превоз.

LGES и Hyundai Motor Group си сътрудничат отдавна в доставката на акумулатори за електрически автомобили, в това число за Elantra Hybrid, Kona Electric и IONIQ 6. Hyundai Elantra Hybrid, LPi хибриден автомобил, който дебютира през 2009 година е първият електрически модел, създаден посредством това съдействие. Патньорството сред тези колоси е готово да помогне на производителите да „ укрепят още повече връзките отсега нататък, свързани със съдействието в региона на батериите за електрически автомобили “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР