Съобщиха добра новина за варненския плаж.Проблемът със замърсяването на варненския

...
Съобщиха добра новина за варненския плаж.Проблемът със замърсяването на варненския
Коментари Харесай

Себайтин, РИОСВ: Решен е проблемът със замърсяването на варненския плаж с мокри кърпички

Съобщиха добра вест за варненския плаж.

Проблемът със замърсяването на варненския плаж с мокри кърпички след всеки пороен дъжд и изтичане на отпадни води в морето към този момент е решен.

Това сподели шефът на Регионалната ревизия по околната среда и водите Ерджан Себайтин, съобщи кореспондент на

По думите му занапред би следвало да не се стига до сходни замърсявания, защото е завършен въпросът с първоизточника на отпадъците.

„ Сигналите за замърсяване на морето и мокри кърпички в Регионална инспекция за опазване на околната среда постъпват от 2019 година. Тази година настояхме за по-сериозни инспекции. Бяха направени инспекции с представители на ВиК, Пристанището.

Установи се по безапелационен метод, че заведенията от пристанищната зона, които заработиха преди 5 – 6 години, са зауствали отпадни води непосредствено дъждовния колектор и всичко е отивало непосредствено в Черно море. Към момента заустването е прекратено и всичко е включено към битовата канализация. Справихме се с този проблем. Тепърва ще забележим кой е виновен.

Включването на заведенията към колектора е абсолютно незаконно и е без знанието на Община Варна, която законово дава отговор за канализационната инфраструктура “, изясни шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР