Съобщено е, че музикалните гиганти Sony са платили най-малко 475

...
Съобщено е, че музикалните гиганти Sony са платили най-малко 475
Коментари Харесай

Имението на Майкъл Джексън продава половината от музиката му на Sony `в сделка за 475 милиона паунда`

Съобщено е, че музикалните колоси Sony са платили минимум 475 милиона паунда за правата върху половината от музикалния азбучник на Майкъл Джексън.

Сделката, обявена в Съединени американски щати, ще бъде най-голямата до момента за работата на един музикант. Джаксън, който умря през 2009 година на 50-годишна възраст, продаде повече от 400 милиона записи по целия свят. Тази цифра е оспорвана и може да е доста по-висока.

Неговият албум от 1982 година, Thriller, към момента е най-продаваният запис на всички времена, съгласно Световните върхове на Гинес. Кралят на попа също е извънредно известен в услугите за стрийминг, с съвсем 40 милиона месечни слушатели в Spotify.

Неговите песни Billie Jean и Beat It са пускани повече от един милиард пъти единствено в Spotify. Предстоящ биографичен филм с присъединяване на племенника на Джаксън в основната роля също безспорно ще усили интереса.

Споредбата за задния азбучник също по този начин се оповестява, че включва песни от други реализатори, добити от издателската група...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР