Съобщава се, че Токенизираната мрежа за обезпечения (TCN) на JPMorgan,

...
Съобщава се, че Токенизираната мрежа за обезпечения (TCN) на JPMorgan,
Коментари Харесай

JPMorgan официално стартира своята блокчейн услуга за сетълмент

Съобщава се, че Токенизираната мрежа за обезпечения (TCN) на JPMorgan, приложение за споразумяване на обезпечения, основано на блокчейн технология, е почнала да действа с сполучливото привършване на първата си транзакция, включваща клиенти на BlackRock и Barclays.

При тази транзакция BlackRock е употребила TCN, с цел да конвертира акции от един от своите фондове на паричния пазар в цифрови токени, прехвърляйки ги след това на Barclays като поръчителство за извънборсова договорка с деривати сред двете сдружения, както се показва в отчет на Bloomberg.

Първоначалното тестване на TCN в границите на JPMorgan е извършено вътрешно през май 2022 година По време на това тестване бяха трансферирани токенизирани представителства на акции от фонд на паричния пазар на BlackRock, които да послужат като поръчителство на частната блокчейн платформа на JPMorgan – Onyx Digital Assets.

Сега, когато TCN е в деяние, JPMorgan има редица други клиенти и покупко-продажби в развой на подготовка, разкри Ед Бонд, началник на комерсиалните услуги в JPMorgan, в изявление за Bloomberg.

Лобан съобщи, че TCN доста форсира придвижването на обезпеченията, надминавайки стандартния еднодневен развой. Ако се приложи в по-широк мащаб, приложението има капацитет да увеличи успеваемостта, като освободи блокирания капитал за потребление като поръчителство в настоящи покупко-продажби.

Въпреки че в началото TCN се концентрира върху фондовете на паричния пазар, съгласно известията се изследва опцията за прибавяне на поддръжка за по-широк кръг активи като поръчителство, в това число акции и активи с закрепен приход.

Очаква се токенизацията на активите да докара до по-бързи транзакции, сходно на заобикалянето на стадия на преобразяване на хартиени пари в монети при потребление на вендинг машина. С токените транзакциите могат да се обработват бързо.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР