Съобразно своите правомощия и компетентност, Министерство на вътрешните работи и

...
Съобразно своите правомощия и компетентност, Министерство на вътрешните работи и
Коментари Харесай

194 нарушения са открити при проверка на автобусите в страната


Съобразно своите пълномощия и подготвеност, Министерство на вътрешните работи и в частност чиновниците на „ Пътна полиция " реализират непрекъснат надзор по потреблението на системите за обезопасяване в моторните транспортни средства. Това декларира вътрешният министър Валентин Радев в отговор на депутатски въпрос за предприемане на ограничения за по-строг надзор върху слагането на колани от пасажерите в рейсовете.

Така да вземем за пример в интервала от 26 февруари 2018 година до 04 март 2018 година е извършена профилирана полицейска интервенция по надзор на моторните транспортни средства за транспорт на пасажери - рейсове, при която са тествани 1095 транспортни средства и открити 194 нарушавания, от които 21 нарушавания са свързани с неизползването на предпазен колан, оповестява Радев.

В интервала от 23 април 2018 година до 29 април 2018 година, взаимно с Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ", следва провеждането на нови ежедневни инспекции за определяне на нарушавания при моторни транспортни средства за транспорт на пасажери и товари, прибавя министърът. Той акцентира и че идентични инспекции ще продължат от време на време през цялата година.

Предстои да бъдат прегледани напълно нов Закон за придвижването по пътищата, план на Закон за пътните транспортни средства и план на Закон за водачите на моторни транспортни средства, в които са заложени редица ограничения за ограничение на жертвите от пътнотранспортни катастрофи и обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата, споделя още в министър Радев. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР