Сънят в прекалено осветена стая увеличава риска от натрупване на

...
Сънят в прекалено осветена стая увеличава риска от натрупване на
Коментари Харесай

Светлите спални водят до затлъстяване

Сънят в прекомерно осветена стая усилва риска от струпване на непотребни килограми, откри английско изследване, представено от БГНЕС.

Според резултатите, в случай че в помещението за сън има " задоволително светлина, че да може да се виждат предмети в далечината " през нощта, дамите нормално са с по-големи талии.

Учените предизвестяват, че към момента нямат задоволително доказателства, с цел да посъветват хората да поръчват по-дебели пердета за спалното си помещение или изцяло да изключват осветлението.

Проучването е направено въз основата на анкета със 113 000 дами, които дават отговор на въпроси, свързани със силата на осветлението в спалнята им, когато си лягат и по време на сън.

Техните отговори са съпоставени с някои от главните признаци за затлъстяване. Всички дами, които спят в пространства с огромно количество светлина, са с по-голям размер на талията.

" Възможно е да има и други пояснения, само че констатациите са задоволително завладяващи, с цел да се обоснове в допълнение научно проучване ", разясняват английските учени.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР