Санкционираният по глобалния закон Магнитски доскорошен депутат от ДПС Делян

...
Санкционираният по глобалния закон Магнитски доскорошен депутат от ДПС Делян
Коментари Харесай

Делян Пеевски отново ще води листата на ДПС в Благоевград

Санкционираният по световния закон " Магнитски " досегашен народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски още веднъж е претендент за народен представител от придвижването. Името му попада в записаната към този момент кандидатдепутатска листа на Движение за права и свободи за многомандатния изборен регион Благоевград. И на вота през октомври Пеевски избра Благоевград, с цел да се кандидатира за депутат, като тогава беше отпред и в Пазарджик. Листата на придвижването в града обаче към момента не е записана.

Делян Пеевски беше определен за народен представител от Движение за права и свободи за първи път през 2009 година Официално той не е член на партията, само че в годините се трансформира в един от знаците й. За първи път Пеевски не попадна в листите на партията за народен представител за изборите на 4 април 2021 година Два месеца по-късно финансовото министерство на Съединени американски щати разгласи, че той е един от глобените по световния закон " Магнитски " дружно с Васил Божков и Илко Желязков поради " регулярно присъединяване в корупция ".

Освен на 4 април Пеевски не взе участие в парламентарните избори и на 11 юли 2021. На 14 ноември обаче той се яви като лидер във Велико Търново, където съумя да събере повече гласове от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов.

В средата на февруари от Движение за права и свободи още веднъж обявиха подготвеност да повдигнат Пеевски за лидер на листа при изискване, че събере задоволително номинации от партийните структури.

 Движение за права и свободи ще се яви независимо на изборите евентуално с Пеевски в листите Движение за права и свободи ще се яви независимо на изборите евентуално с Пеевски в листите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР