Санкциите по закона “Магнитски“, които обхващат и свързаните лица, могат

...
Санкциите по закона “Магнитски“, които обхващат и свързаните лица, могат
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Санкциите по Магнитски могат да изтрият до 50% от приходите на футболни клубове

Санкциите по закона “Магнитски “, които обгръщат и обвързваните лица, могат да изтрият до 40 – 50 % от приходите на някои наши футболни клубове и да обиден съществено рекламния пазар в този спорт.

Това предвижда анализаторът в Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов в събота пред БНР.

“Все още има неизясненост какви ще са следствията и рестриктивните мерки за фирмите, като да вземем за пример спонсора на футболната Първа лига и на ЦСКА 1948, тъй като не е ясно какво тъкмо ще реши финансовото министерство. Проблемът е, че липсва специфичен закон, обвързван с тази обстановка. Но от опита на други страни в Европа се вижда, че постоянно обвързваните лица нямат особена виновност, по тази причина че са попаднали в тези описи “, изясни Безлов.

“Проблемът е, че футболът в страната е доста мощно доминиран от хазартните компании. За мен е проблем и че една и съща компания спонсорира шампионата, а устоя и футболен клуб “, посочи той.

По мотив на обстановката в “Левски” и обещанията на кандидат-собственика Джоузеф Диксън, Безлов съобщи: “Много мътна обстановка! Много хора, които следят “Левски” от вътрешната страна, са скептични. Ако вкара тези 5-6 миилона, които са от изключителна значимост за “Левски” ще значи, че има някаква действителност в тази оферта. “, сподели Безлов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР