Санкциите, наложени на Русия, са основен риск за националната ни

...
Санкциите, наложени на Русия, са основен риск за националната ни
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Докато Путин е на власт, в Русия ще има заплаха за западния свят

Санкциите, наложени на Русия, са главен риск за националната ни сигурност. Ще пострадат доста компании, ще се нарушат комерсиалните връзки, ще се разрушат канали за доставка. Трудно е да създадем разбор на всички браншове, които ще бъдат наранени. Това сподели в “Говори сега” Цветлин Йовчев - някогашен вътрешен министър и ръководител на ДАНС.

" Енергетика е единият от секторите, само че може да има и косвени резултати върху стопанската система на България и финансовата сфера. Може продължително да повлияе върху вложенията в района, тъй като политическата неустойчивост гони вложителите от този регион. Вероятно доста тежко ще пострада и туризмът”, разяснява той икономическите опасности от наложените на Русия наказания ", счита Йовчев.

Според него, в случай че спорът продължи да се развива и Путин не бъде спрян, може да има и военни опасности за България.

" Ние не знаем един човек, притиснат в ъгъла, който разполага с голям запас, какво ще направи. Така че от тази позиция ние би трябвало да отчетем, че има опасности ", съобщи Йовчев.

Българският интерес е този спор да преустановен оптимално бързо и Путин да бъде спрян още на този стадий, акцентира той и добави, че и от прагматична, и от морална позиция би трябвало да изпратим въоръжение в помощ на Украйна.

" Тук не е единствено военната помощ. Трябва да бъдат направени обзор на бойните ни качества все още и да бъдат подхванати съответните дейности, с цел да засилим опциите си да реагираме. Трябва да желаяме военно-техническа помощ и наличие на контингент на наша територия”, разяснява още Йовчев военните закани.

На въпрос за разследващите закани, той означи, че има съветски шпиони има в разнообразни сфери в българското общество, в това число и в политиката.

" Активната активност на нашите служби е един от основните фактори, с цел да можем да подсигуряваме националната ни сигурност”, заключи Цветелин Йовчев.

Какво още сподели той вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР