Санитарно-хигиенните изисквания срещу разпространението на вируса COVID-19 в пловдивския Четвъртък

...
Санитарно-хигиенните изисквания срещу разпространението на вируса COVID-19 в пловдивския Четвъртък
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Всички спазват санитарните мерки на Четвъртък пазара

Санитарно-хигиенните условия против разпространяването на вируса COVID-19 в пловдивския Четвъртък пазар се съблюдават. В това се убеди персонално основният държавен здравен контрольор - Доц. доктор, д.м. Ангел Кунчев. Заедно с кмета Здравко Димитров и регионалния шеф Дани Каназирева, както и шефа на РЗИ - Пловдив доктор Ваня Манчева, те обиколиха сергиите с плодове и зеленчуци.

" Мерките са ефикасни и навременни, макар че цели браншове ще преживеят тежък интервал, задачата ни е да се пречи минимално, с цел да се провежда производството, тъй че да има задоволително хранителни артикули за цяла България ", разяснява доктор Ангел Кунчев. Той уточни, че е значимо да се съблюдава правилото хората в пазара да се движат в една посока, да няма пресрещане, да има контролиране на влизането, добра хигиена, да няма скупчване.

От самото начало на изключителното състояние жителите влизат в Четвъртък пазар наложително с маски, в случай че нямат такива, на входа им се раздават гратис. Най-големият закрит пазар в Пловдив се дезинфекцира всеки ден заран и вечер с препарат, който е на 70% спиртна основа. Служители на Оперативна програма " Общинска защита " наблюдават да няма скупчване на жители.

" И клиенти, и продавачи съблюдават условията да са с защитни маски. Пловдив постоянно е бил на равнище по повод ограниченията на Националния щаб. Първи въведохме възбраната за визити на паркове, градинки. Специално внимание обръщаме на почистването и дезинфекцията всеки ден в града, изключително в кв. " Столипиново " ", съобщи кметът Здравко Димитров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР