Сънищата, според някои хипотези, служат за преразглеждане на някои наши

...
Сънищата, според някои хипотези, служат за преразглеждане на някои наши
Коментари Харесай

Защо ни преследват повтарящи се сънища

Сънищата, съгласно някои хипотези, служат за преразглеждане на някои наши привички и за подкрепяне на личността да вземе вярното решение.

Когато ни преследват повтарящи се сънища, това значи нещо в действителност значимо. По този метод подсъзнанието ни се пробва да ни покаже, че не сме взели вярното решение или още не сме съумели да се оправим с сложната обстановка.

Подсъзнанието употребява метода на повтарянето, с цел да може в съзнанието ни да се запамети в действителност значимо известие. Това повтарящо се деяние значи, че нашата реакция към обстановката, която е наболяла, не се трансформира в вярната посока.

В това се състои феноменът на повтарящите се сънища, към които би трябвало да се отнасяме в действителност съществено. Темата на съня се повтаря, въпреки че сцените в него могат да са разнообразни.

Съществува и различен вид – в който сцената е една и съща, без значение от тематиката на съня. Тези сънища се запомнят добре, защото са прочувствено наситени.

Ако да вземем за пример наскоро сте сменили работата си и непрекъснато сънувате, че ви гонят от опашка или от друго място, това може да значи, че не харесвате новата си работа. Вие не желаете да си тръгнете от новото място сами, по тази причина настройвате душeвността си подсъзнателно за това, че ще ви уволнят и най-после тъкмо по този начин може и да се случи.

 Тълклуване на сънища

В сходна обстановка би трябвало да си визиите съня си преди да заспите, и да кажете на тези, които ви гонят, че няма да си тръгнете. Едва тогава сънят ще престане да ви преследва и в работата нещата ще се възстановяват.

Ако в повтарящите се сънища стартират да се случват промени, това значи, че вашите мисли и усеща се трансформират. Вие ставате по-уверени в силите си, откривате в себе си нови качества и по-лесно контактувате с хората.

Понякога повтарящите се сънища са на тематика предвещаване на заболявания. Така да вземем за пример римският доктор Клавдий Гален разказва повтарящите се сънища на човек, който непрекъснато сънувал, че кракът му се вкаменява. След известно време кракът му се парализирал.

Ако непрекъснато сънувате един и същи обезпокоителен сън, който ви кара измежду нощ да се събуждате, облени в пот, това може да е сигнал на организма за заболявания на сърдечно-съдовата система.

Ако непрекъснато сънувате развалени храни, може да сте развили някакво заболяване на стомаха, а в случай че в съня си получавате дълбока рана в гърдите, може да става въпрос за болест на сърцето.

Кожните болести се предават на подсъзнанието ви, в случай че сънувате, че по тялото ви непрекъснато лазят неприятни огромни инсекти. Повод за безпокойствие може да има, в случай че сходни сънища ви се присънват повече от четири пъти седмично.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР