Сънища на Aза“ е най-новата продукция на театър Наш свят“.

...
Сънища на Aза“ е най-новата продукция на театър Наш свят“.
Коментари Харесай

Какви са сънищата на Аза

„ Сънища на Aза “ е най-новата продукция на спектакъл „ Наш свят “. Драматургът и режисьор Ива Панева построява театрална версия на срещата сред двама популярни австрийски създатели – бащата на психоанализата – Зигмунд Фройд и един от най-значимите представители на Виенския сецесион – Артур Щницлер, считани за двойници и сродни души. Спектакълът включва и историята на две дами, въодушевили произведения на Фройд и Шницлер: Дора, която кара Фройд да разказва своите случаи от психоанализата и госпожице Елзе, която въодушевява Шницлер да се обърне към психоанализата. В театралната версия драматургът и режисьор на спектакъла – Ива Панева показва действителни обстоятелства, кино версия, оперно пеене.

„ Оперните артисти Венера Мелеки и Пламен Кумпиков пресъздават съновидения и облици, до момента в който актьорите Петър Калчев и Петко Каменов влизат в функциите на Шницлер и Фройд. Във филмовата част на спектакъла ще видите актрисите Маргарита Хлебарова и Албена Ставрева, със специфичното присъединяване на Боряна Маноилова, която играе Госпожице Елзе на екрана. Оперни артисти, артисти и музиканти основават тайнствен театър за двойнствената човешка натура и тънката граница сред сън и действителност. “

Театралният театър „ Сънища на Аза “ ще бъде показан на 26 февруари от 19 часа с вход свободен в Музея за модерно изкуство „ Софийски боеприпас “ към Националната художествена изложба. 

Драматург и режисьор: Ива Панева
Оператор: Стефан Куцаров
Участват: Венера Мелеки, Петър Калчев, Петко Каменов, Пламен Кумпиков, Петър Кушлев (виолончело)
Със специфичното присъединяване на: Боряна Маноилова, Албена Ставрева и Маргарита Хлебарова


В партньорство със съдружие „ Наш свят ”.
С финансовата поддръжка на Посолство на Австрия в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР