Санданчанката Цвета Стамболова, на 73 г., се оказа истинска късметлийка,

...
Санданчанката Цвета Стамболова, на 73 г., се оказа истинска късметлийка,
Коментари Харесай

Баба от Сандански метна на ало измамник пари, зарони горчиви сълзи, но после стана чудо

Санданчанката Цвета Стамболова, на 73 година, се оказа същинска късметлийка, откакто мними служители на реда й отмъкнаха 2700 лева, написа Struma.bg.

Завчера старата жена получила телефонно позвъняване у дома. Непознат за нея мъж се показал по изпитаната измамническа скица за чиновник на реда от РУП – Сандански. Той излъгал бабата, че ще залавят „ ало “ лъжец, само че им би трябвало нейното подпомагане. Възрастната жена се хванала на въдицата, по това време била сама в жилището и обяснила по телефона на измамника, че у нея няма огромна сума пари, само че в банката има. Той я уверил да отиде да изтегли спестяванията, след което да ги хвърли през терасата от блок, който се намира на кооперативния пазар.

Така бабата изтеглила парите от банката, побързала да се прибере и метнала пакета с 2700 лева през терасата на непознатия за нея мъж, който се престорил на служител на реда. На обяд се прибрала снахата и свекървата разказала, че е съдействала на полицията, с цел да заловят лъжец. Тогава по-младата жена се усетила, че баба Цвета е станала обект на машинация, и алармирала в полицейското ръководство. Снети са показания от пострадалата Цвета Стамболова, която плакала със сълзи, когато схванала, че е следващата жертва на „ ало” измамници.

Последвала светкавична реакция на криминалистите от РУП – Сандански, които събрали информация, че „ мулето “, взело парите, е санданчанин. Цяла вечер полицейски патрули кръжаха из курортния град, с цел да заловят мнимия служител на реда.

Измамникът усетил паниката и към среднощ цялата сума, която бабата хвърлила през терасата, се озовала под стелката на входната врата. Така надвива версията, че „ мулето “, взело парите, се е уплашил, че полицията е по петите му, и върнал плика с цялата сума.

От полицията непрестанно молят жителите, изключително по-възрастните, да са с нараснало внимание и с демонстрация на подозрителност във връзка с лица, които посредством телефонно позвъняване ги вкарват в подвеждане за приемане на парични суми. За да се предотвратят сходни закононарушения, при положение на такива позвънявания, в които непознати търсят пари, персонални данни или банкови сметки, всеки би трябвало да се свърже с най-близките или с безплатния тел. 112.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР