Санданчанинът Емил Първанов - Ембака излезе предсрочно на свобода с

...
Санданчанинът Емил Първанов - Ембака излезе предсрочно на свобода с
Коментари Харесай

Пуснаха санданчанина Ембака на свобода, в затвора завършил средно образование, а жена му родила второ дете

Санданчанинът Емил Първанов - Ембака излезе предварително на независимост с решение от август на Софийски градски съд, доказано от Апелативен съд - София.

Първанов бе наказан за убийството на легионера Николай Чивиев на 26 юни 2015 година Тогава Чивиев работел като охранител на градежа на сектор от автомагистрала " Струма " край Сандански. Първанов пък се опитал да мине с колата си през затворения път и към 13,30 ч. двамата се скарали. Ембака хвърлил камъни по Чивиев и с един от тях го уцелил по главата, вследствие на което охранителят умрял. На първа инстанция Окръжният съд в Благоевград даде 12-годишна присъда, само че на последващи инстанции тя бе понижена на 8 година

В началото на тази година режимът на изтърпяване на наказването му е изменен и е бил в общежитие от отворен вид. Веднага е почнал работата на външен обект в община Своге, написа 24 chasa.bg.

Получавал е 8 награди за положително държание, не е наказван, излиза наяве от справката от Софийския затвор. Награждаван е с похвали, свиждания с удължено време, изключителни хранителни колета. В последните две години полагал непринуден труд в пералнята. Също по този начин е траял главното си обучение, като сполучливо е приключил 9-11-и клас в учебното заведение на Затвора.

По време на делото в Софийски градски съд прокурорът и администрацията на Затвора са изразили мнение, че не са събрани задоволително и безапелационни доказателства за неговото коригиране. " Първанов търпи едно общо наказване от 8 години отнемане от независимост по общо три присъди, като същото не е било повишено. Най-тежкото наказване е било несъмнено под планувания в закона най-малко при изискванията, т.е. още при налагане на наказването е изработен толеранс по размера му. Изтъква се фамилното състояние на лицето, че е женен, има две малолетни деца, като едно от тях има здравословни проблеми, само че от справката за съдимост се вижда, че е осъждан неведнъж, като част от действията са осъществени както преди сключването на брака и раждането на детето, по този начин и по-късно, т.е. тези условия не са оказали въздействие върху неговото държание. В тези 8 години са приспаднати съвсем 1,5 прелиминарен арест и година и 2 месеца с печелене от работа, т.е. действително престоят в местата за отнемане от независимост е по-малък и, надлежно, опцията за осъществяване на корекционна активност е по-малка ", твърди прокурорът.

" При престоя ми за изтърпяване на моето наказване имах време да премисля случилото се, за което доста скърбя. Моля, да ми да ми дадете късмет да изляза на независимост, да мога работа и да се грижа за своето фамилията с почтен труд. През престоя си съм проявявал нужното почитание към администрацията на Затвора, взел участие съм в мероприятия, приключих 11 клас, работя. Считам, че съм подготвен да пребивавам на независимост. В момента пребивавам на непрекъснат адрес в гр. Сандански, където са и родителите и фамилията ми ", сподели пред съда Първанов.
Той в действителност е изтърпял шест години, един месец и пет дни " отнемане от независимост ", от работа са му зачетени 1 година и 3 месеца, а остатъкът е 7 месеца и 25 дни.

Докато е изтърпявал наказването си, жена му е родила второ дете, стана ясно в правосъдната зала.

Съдът намира, че са налице изискванията за условно предварително освобождение. Постанови изпитателен период в размер на 7 месеца и 25 дни, като пред това време ще има пробационна мярка - наложителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник 2 пъти седмично.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР