Санданчанин осъди прокуратурата за незаконно повдигнато обвинение за закана с

...
Санданчанин осъди прокуратурата за незаконно повдигнато обвинение за закана с
Коментари Харесай

Абсурд: Мъж, оправдан за заплахата: Ще те пречукам пред баща ти, осъди прокуратурата

Санданчанин осъди прокуратурата за нелегално повдигнато обвиняване за закана с ликвидиране, по което е бил оневинен от съда.

В. Ч. е завел искова молба за обезщетение за претърпени морални вреди и на две инстанции съдът дефинира да получи от прокуратурата 6000 лева обезщетение.

През 2017 година В. Ч. е бил притеглен като обвинен за това, че на 9 септември, към 10 часа, на улица в Сандански се е заканил с ликвидиране на Д. Д., като му споделил: " Тука нищо няма да направя, ще те пречакам пред вас, ще те пребия, ще те претрепам, пред татко ти ще те пречукам. Сандански ще ти се стори стеснен, ще те пречакам пред къщата ти и ще те утрепам ".

И Районният съд в Сандански, и Окръжният в Благоевград са признали В. Ч. за почтен и са го оправдали по повдигнатото обвиняване.

Той твърди, че следствието и воденото след това дело в продължение на повече от 3 година се е отразило извънредно неподходящо върху душeвността му, претърпял голям стрес и терзания, бил обезверен, изпитвал възприятие за неправда, защото против него било повдигнато обвиняване за закононарушение, за което той не се чувствал отговорен. Станал затворен, угнетен, раздразнителен, престанал да поддържа връзка с други хора, наранени били достойнството и достолепието му.
Съдът одобри, че санданчанинът фактически е претърпял неимуществени вреди и постанови да получи 6000 лева обезщетение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР