Сан Антонио. По време на мандата си като президент на

...
Сан Антонио. По време на мандата си като президент на
Коментари Харесай

The New York Times: Заради „побой и наранявания“: Восъчната фигура на Тръмп от Сан Антонио е временно премахната от експозицията за реставрация

Сан Антонио. По време на мандата си като президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп постоянно е бил нападнат от критици, само че това не може да се съпостави с побоите против неговата восъчна фигура във „ Восъчния замък “ на Луи Тюсо в Сан Антонио, отбелязва американският вестник The New York Times . Въпреки че вредите не постоянно са причинявани от вандали, уредниците на изложбата въпреки всичко били принудени да отстранен восъчната скулптура на Тръмп за реституция.

Фигурата на Тръмп надалеч не е първата на политик или известна персона, която посетителите във „ Восъчния замък “ се пробват да скапват. Освен това историята на сходни случаи датира от няколко десетилетия.

По-специално, съгласно Сузани Смагали-Потс, представител на Ripley Entertainment, политиците, в това число някогашните президенти Барак Обама и Джордж У. Буш, от време на време трябвало да бъдат краткотрайно отстранявани от изложбената зала, защото те постоянно били „ ранявани “.

„ Понякога го вършат преднамерено. Понякога не, сподели тя. Някои хора постоянно изпитват по-силни усеща към политиците, в сравнение с към известните персони “, изяснява Сузани Смагали-Потс.

Дори Адолф Хитлер станал жертва на вандали: през 2008 година в музея на „ Мадам Тюсо “ в Берлин протестиращи обезглавили фигурата му. След реставрацията восъчният фюрер е върнат в музея - само че този път той предпазен от стъклена витрина и двама пазачи. Засега не е ясно дали и восъчният Тръмп ще бъде подсигурен с защита, откакто бъде върнат от ремонт.

Атаките против восъчната фигура на някогашния водач на Съединени американски щати се ускориха по време на миналогодишните избори. Дори откакто статуята му беше преместена във фоайето, където е била непрекъснато в полезрението на чиновниците, това не попречило на някои гости да продължат да драскат восъчния президент.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР