Samsung потвърди разработването на LEDoS-дисплеи (светодиоди върху силиконова подложка) за

...
Samsung потвърди разработването на LEDoS-дисплеи (светодиоди върху силиконова подложка) за
Коментари Харесай

Samsung потвърди разработката на LEDoS-дисплеи за следващото поколение AR-очила

Samsung удостовери създаването на LEDoS-дисплеи (светодиоди върху силиконова подложка) за новите устройства с добавена действителност. Тези панели евентуално ще се употребяват в идващото потомство AR-очила от разнообразни производители. Samsung чака LEDoS да има всички преимущества на OLEDoS без минусите на най-новите технологии.

За разлика от OLEDoS, екраните, които съставляват органични светодиоди върху силикон, технологията LEDoS се основава на слагането на мънички Micro-LED светодиоди върху силиконови подложки.

По-рано на събитието Deep Tech Forum 2023 тази седмица Samsung изясни, че OLEDoS панелите имат обилни ограничавания в яркостта и виталния цикъл. Подразделението Samsung Display има намерение да сътвори LEDoS-панели, с цел да се отърве от минусите, присъщи на OLEDoS.

През март Samsung и институтът KAIST оповестиха пробив в технологията на Micro-LED-дисплеите, която ще разреши на Samsung да сътвори компактни LED-панели с висока разграничителна дарба. Това е належащо за AR-очилата и другите носими устройства. Изследователите на KAIST споделиха, че смяната в структурата на Micro-LED е попречила на екраните да изгубят първичните си свойства с течение на времето и е понижила генерирането на топлота с почти 40%, спрямо днешните равнища.

Както знаете, предишния месец Apple показа очилата Vision Pro, употребявайки OLEDoS, само че доставчикът на екраните не беше Samsung или LG, а Sony. Същевременно се приказва, че индустриалният потенциал на Sony може да обезпечава по-малко от милион екрани годишно. Apple, привикнал да продава своите устройства в милиони, към този момент търси спомагателни снабдители и Samsung и LG може да станат новите сътрудници за бъдещия правоприемник на Vision Pro, с което разработките на Samsung ще бъдат потребни.

Преди това имаше клюки, че новите LEDoS технологии на Samsung ще обезпечат компактност на пикселите от 5-7 хиляди на инч. За съпоставяне, първите очила на Apple обезпечават единствено 3,4k пиксела на инч. От Samsung обаче споделят, че PPD цената е по-важна — това е броят пиксели на градус видимост.

Успоредно с тези усъвършенствания, Samsung създава и свои лични очила, чиято премиера съгласно някои известия трябваше да бъде отсрочена за преправка заради появяването на Apple Vision Pro, който евентуално превъзхожда модела на Samsung в доста връзки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР