Samsung Electronics си върна лидерската позиция в световните продажби на

...
Samsung Electronics си върна лидерската позиция в световните продажби на
Коментари Харесай

Samsung възстанови лидерството си на пазара на смартфони – Apple се задържа пет месеца

Samsung Electronics си върна лидерската позиция в международните продажби на смарт телефони. Това стана единствено пет месеца откакто отстъпи на Apple. Според формалните данни завръщането се дължи на излизането на новите смарт телефони Galaxy S24 с AI функционалности.

Samsung отстъпи първото място на Apple през септември предходната година. Само че Galaxy 24, който има редица функционалности с изкуствен интелект, получи позитивен отзив на пазара след дебюта си през месец януари. През февруари Samsung продаде 19,69 млн. смарт телефона и завладя 20% от пазара. Apple е продала 17,41 млн. телефона и има дял от 18%, по данни на пазарните откриватели от Counterpoint Research. Анализаторите отдават завръщането на Samsung на първото място на мощните продажби на пазарите в Съединени американски щати и Европа.

Производителят на серията смарт телефони Galaxy резервира първото място на европейския пазар с дял от 34%. Освен това Samsung отбелязва видимо нарастване на каузи си на американския пазар. По принцип той е обичайно доминиран от продуктите на Apple – до 36% от 20% през януари. За същия интервал делът на Apple на американския пазар е намалял от 64% на 48%.

Данните демонстрират, че до края на февруари компанията е продала 6,53 млн. телефона в международен мащаб. Функциите с изкуствен интелект, които Samsung Electronics показа в Galaxy S24, включват превод в действително време на 13 езика по време на диалози. Налична е и функционалността Circle to Search, която разрешава на потребителите да търсят наличие въз основа на обрисувана област на екрана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР