Samsung Electronics Co. предупреди, че се бори с последствията от

...
Samsung Electronics Co. предупреди, че се бори с последствията от
Коментари Харесай

Samsung вероятно няма да пусне Note тази година

Samsung Electronics Co. предизвести, че се бори с следствията от " сериозен дисбаланс " при полупроводниците в международен мащаб, трансформирайки се в най-големия софтуерен колос, който показва терзание по отношение на дефицита на чипове, който към този момент се разгръща и отвън автомобилната промишленост, написа Bloomberg.

Samsung е измежду най-големите производители на разнообразни чипове, както и на потребителска техника. Компанията обаче предизвести акционерите, че дефицитът евентуално ще засегне резултатите ѝ през идващото тримесечие. Компанията обмисля и да пропусне тазгодишното издание на Galaxy Note — един от най-продаваните модели.. Note дава отговор за към 5% от продажбите на Samsung през последните две години, съгласно IDC, само че и за доста по-голям дял от приходите поради по-високата му цена.

От компанията обаче увериха, че през идната година сигурно ще има нов Note.

През последните седмици редица индустриални колоси от Continental до Renesas Eletronics и Innolux предизвестиха за големи дефицити, породени от непредвиденото търсене на потребителска техника и коли.

" Ако Samsung обществено приказва за бъдещите си артикули, би трябвало да осъзнаем, че обстановката е сериозна ", споделя анализаторът Ейви Грийнгарт.

Допълнителен стрес основава краткотрайното прекъсване на работата на завода на компанията в Остин, Тексас, породено от спирането на електрозахранването в щата през февруари. Засега фабриката към момента не е възстановила активност на цялостен потенциал.

Междувременно Trendforce пресмята, че дефицитът при производството на 5G чипове от Qualcomm ще свие производството на смарт телефони с 5% през второто тримесечие.

Автомобилните производители пострадаха първи поради неприятно обмисляне на запасите и се чака да изгубят продажби на стойност $61 милиарда тази година.

Някои анализатори се надяват, че дефицитът може да бъде преодолян през идващите месеци.
 Автомобилната промишленост губи $60 милиарда поради дефицита на чипове. Как се стигна дотук?
Автомобилната промишленост губи $60 милиарда поради дефицита на чипове. Как се стигна дотук?

Само през първите три месеца ще бъдат създадени с 672 хиляди автомобила по-малко
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР