Samsung беляза 28% скок в оперативната си печалба за третото

...
Samsung беляза 28% скок в оперативната си печалба за третото
Коментари Харесай

Производството на чипове даде на Samsung 28% скок в оперативната печалба

Samsung беляза 28% скок в оперативната си облага за третото тримесечие до най-високата за последните три години, водена от възходящите цени на чиповете и продажбите на екрани за нови флагмански смарт телефони, съобщи „ Ройтерс “.

Предварителният резултат е повишен с 26% по отношение на второто тримесечие, въпреки и малко под прогнозите, до момента в който реакцията на пазара беше изцяло заглушена, защото анализаторите означиха плосък или малко по-нисък резултат за тримесечието заради упованията за спад на цените на полупроводниците.

Най-големият производител на чипове и смарт телефони в света пресметна облага за юли-септември от 15.8 трлн. вона или 13.3 милиарда $ – най-високата от третото тримесечие на 2018 година насам.

Повишаването на цените и доставките на чипове, както и скокът в рентабилността в бизнеса с произвеждане на чипове на Samsung евентуално са повишили и оперативната облага на подразделението за чипове с към 79% по отношение на година по-рано. Полупроводниците съставляват към половината от оперативната облага на компанията през първата половина на годината.

Финансовите резултати покачиха акциите на Samsung с 0.4% в следобедната търговия. В последното тримесечие обаче се чака цените на чиповете да се намалят, защото търсенето на лични компютри понижава на фона на облекчаването на световните локдауни.

Бизнесът с произвеждане на чипове ще остане атрактивен и през новата година, откакто конгломератът разгласи проектите си да стартира произвеждане на 3-нанометрови полупроводници през първата половина на 2022 година, в опит да се изправи против водача в промишлеността Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР