Самозваният президент на Венецуела Хуан Гуайдо нарече интервенция присъствието в

...
Самозваният президент на Венецуела Хуан Гуайдо нарече интервенция присъствието в
Коментари Харесай

Гуайдо определи посещението на руските военни във Венецуела като интервенция

Самозваният президент на Венецуела Хуан Гуайдо назова намеса наличието в страната на съветски и кубински военни.

Той съобщи, че в страната се реализира „ противозаконна военна намеса, съветска и кубинска ”. Според Гуайдо, венецуелският президент Николас Мадуро е дал позволение, само че единствено Народното събрание има право да позволи визитата на задгранични военни.

Гуайдо добави, че опозицията сякаш в никакъв случай не е разглеждала военния вид. Според Гуайдо, само Мадуро признава тази опция за решение на казуса, когато в диалог със сирийския президент Башар Асад „ дава обещание да трансформира страната в друга Сирия ” или „ да отвори полети сред Техеран и Каракас ”.

Гуайдо е началник на Народното събрание, следено от съпротива. Опозицията отхвърля да признае законния президент Мадуро. В същото време самият Мадуро в профил Народното събрание от присъединяване в политическия живот, като свика учредително заседание, Националната конституционна асамблея.

На 24 март съветски самолети дойдоха във Венецуела. Руските военни експерти във Венецуела са ангажирани с обслужването на доставеното военно съоръжение и законно са в Боливарианската република. Руското външно министерство акцентира, че спекулациите за военните интервенции на Русия във Венецуела са неоснователни.

Когато Гуайдо е бил запитан по какъв начин е обвързван с възможна американска военна интервенция, той съобщи: „ Ние във Венецуела вършим всичко допустимо, с цел да окажем напън, тъй че да не се постанова да стигаме до подобен сюжет, който никой не би желал ”.

Превод: В.Сергеев/pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР